METATOOLS susține campania națională de colectarea selectivă a bateriilor portabile uzate

Compania METATOOLS se alătură campaniei naționale de stimulare a colectării selective a bateriilor portabile uzate, ,,Privește Partea Pozitivă”, organizată de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB).
Metatools Ploiești
Metatools Ploiești

„Întrucât compușii toxici din bateriile uzate sunt nedegradabili, dorim să atragem atenția asupra problemelor pe care le generează gestionarea deficitară a acestor deșeuri. Acesta este și motivul principal pentru care, începând de astăzi, în showroom-ul METATOOLS și în sediul departamentului de Service/Service Mobil METATOOLS, vom colecta bateriile portabile uzate. Reciclarea este singura metodă prin care se poate limita exploatarea resurselor naturale, iar fiecare dintre noi poate face un gest simplu și responsabil pentru mediul înconjurător și pentru sănătatea comunității din care face parte.”, a declarat Mircea Androne, directorul comercial al companiei METATOOLS.

Nu aruncati bateriile in gradina.

La nivel actual, principala sursă de poluare cu metale grele, în depozitele de deșeuri municipale, este reprezentată de bateriile portabile uzate. Acestea oxidează și eliberează în mediul înconjurător plumb, zinc, cadmiu, mangan sau nichel, metale ce contaminează solul și, în final, apa potabilă. Mai mult, odată ajunse în tomberoane, bateriile vechi sunt greu de separat de resturile menajere astfel că, arse la comun, acestea elimină în aer substanțe nocive.

Toți cei interesați de protecția mediului înconjurător și a sănătății comunității din care fac parte pot recicla bateriile portabile uzate. La fiecare 20 de baterii portabile uzate, participanții primesc automat un blister cu 4 baterii R6 noi, și se înscriu automat în tragerea la sorți lunară pentru o tabletă Samsung Galaxy Tab 4. Bateriile uzate se vor colecta în plicuri speciale, pe care se completează datele de contact ale participanților. Nu există un număr limită de baterii pe care un participant le poate recicla, astfel că mai multe baterii înseamnă mai multe șanse de câștig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *