Carrefour sarbătoreşte Ziua Mondială a Mediului, lansând campania „Convinge-ţi prietenii să recicleze”!

Compania Total Waste Management, parte din grupul de reciclare Green Group şi Carrefour, lansează cu ocazia Zilei Mediului campania Convinge-ți prietenii să recicleze, oferind gratuit cărți poștale pentru a fi completate cu mesaje de încurajare a colectării selective.
Carrefour sarbătoreşte Ziua Mondială a Mediului, lansând campania „Convinge-ţi prietenii să recicleze”!
Astfel, în perioada 5 – 19 iunie, clienții magazinelor Carrefour care ajung la stațiile SIGUREC PRIME primesc gratuit cărțile poștale SIGUREC, iar cei care le completează pe loc le pot lăsa în urnele special amenajate care sunt disponibile în stații. La finalizarea campaniei, după data de 19 iunie, toate cărțile poștale colectate vor fi trimise destinatarilor.

Campania se desfășoară în toate staţiile SIGUREC PRIME de colectare selectivă a deșeurilor din proximitatea hipermarketurilor Carrefour, menționate în regulamentul disponibil pe www.sigurec.ro.

“Grija pentru mediu este o preocupare continuă pentru noi şi suntem tot timpul receptivi în realizarea proiectelor ce conduc la cutume de responsabilizare socială. Pentru a sărbători Ziua Mediului, cele 21 de staţii de reciclare Sigurec din apropierea hipermarketurile Carrefour din toată ţara lansează o campanie amplă ce şi-a propus să vină în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri, încurajându-i încă o dată să realizeze o reciclare selectivă”, a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate Dinamică Comercială&Pricing Carrefour România.

SIGUREC, un acronim al expresiei “sigur reciclare” este un proiect al grupului de reciclare Green Group, care a luat naștere în 2013, prin lansarea la Buzău a primei stații automatizate de preluare a reciclabilelor. În momentul de față, SIGUREC este cea mai modernă soluție de colectare pentru deșeuri reciclabile, prezentă în proximitatea magazinelor Carrefour, în peste 30 de orașe din România.

Stațiile SIGUREC PRIME sunt automatizate și au la bază un software inteligent care identifică deșeurile, le înregistrează și, în felul acesta, se asigură trasabilitatea materialelor de la clienți către fabricile de reciclare. Aici, oamenii pot aduce peste 12 tipuri de deșeuri, atât deșeuri de ambalaje (PET, sticlă, aluminiu), cât și toate tipurile de echipamente electronice, echipamente de iluminat și baterii, primind recompense sub forma voucherelor de reducere la cumpărături, în funcție de tipurile de deșeuri și de cantitățile acestora.

În 2015, compania a lansat și aplicația SIGUREC, cu ajutorul căreia utilizatorii pot scana codul QR imprimat pe bonul eliberat de aparatele SIGUREC, calculându-și astfel contribuția la reducerea emisiilor de carbon. Totodată, în funcție de performanțele de colectare, ei primesc titluri verzi și puncte cu care se pot înscrie la concursuri.

Stațiile de colectare SIGUREC fac parte dintr-un proiect co-finanțat de Guvernul Norvegian prin Granturile Norvegiene.

Mai multe detalii despre soluțiile inteligente de colectare selectivă găsiți pe www.sigurec.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *