Hotaincorporabila.ro – ghidul de achizitie a celei mai bune hote de bucatarie

Hota este un element indispensabil in bucataria moderna pentru ca omul zilelor noastre cauta sa se foloseasca de toate inventiile noii ere, in ideea de a-si imbunatati conditiile de trai. In primul rand, aceasta este adoptata pentru scopul sau functional, acela de a absorbi orice miros din bucatarie.

s: pinterest.com

s: pinterest.com

  Hota de bucatarie este ideala mai ales in momentul in care temperatura din incapere devine insuportabila. Cand este necesara o hota incorporabila? In momentul in care in bucatarie se face condens, iar pe pereti sau pe mobila de bucatarie se prelung picaturi de apa. Acest produs electrocasnic are rolul de a indeparta orice miros neplacut, precum si aburii care se formeaza in jur.

Tipuri de hote de bucatarie

Utilizatorii pot opta pentru mai multe variante, in functie de preferinte, dar si de un set de alte criterii la fel de importante. Acestea pot fi de perete, tip insula, pe colt sau incorporabile . Hota este alcatuita dintr-o carcasa, un motor, ce are rolul de a aspira, un filtru, realizat din metal, care absoarbe grasimea si mirosul.

Criterii de selectie

In momentul deciziei de achizitie, dimensiunea bucatariei este un aspect foarte important, care dicteaza si tipul de hota telescopica pe care clientul o va achizitiona. Acesta poate opta pentru varianta cu un singur motor sau pentru cea cu doua motoare; in ceea ce priveste tipul, si acolo va avea libertate pentru ca poate opta pentru designul clasic sau se poate arunca catre un model ceva mai minimalist, modern. In cazul in care utilizatorul nu dispune de foarte mult spatiu in bucatarie, atunci va alege sa achizitioneze o hota incorporabila, alaturi de alte aparate electrocasnice de acest fel, care sa il asigure de faptul ca va economisi foarte mult spatiu.

Exista doua tipuri de functii pe care le poate indeplini hota; aceasta poate aspira sau poate evacua aerul prin tubul special pentru evacuare. In cazul in care clientul opteaza pentru a doua varianta, hota trebuia plasata cat mai aproape de peretele exterior, care sa asigure o montare simpla si o plasare deosebita a filtrului.

Dimensiunea hotei trebuie stabilita in functie de dimensiunea aragazului sau cea a plitei. In momentul in care, aceste dispozitive functioneaza la intensitatea maxima, este bine ca acest lucru sa fie avut in vedere, iar hota sa aiba o dimensiune cu 5-10 cm mai mare decat fiecare latura a aragazului sau plitei.

In cazul unei hote de bucatarie, ventilatia si tipul de ventilatie sunt foarte importante pentru ca, se intampla ca, uneori, utilizatorul sa foloseasca un singur ochi de la aragaz pentru a gati, iar alteori se intampla sa foloseasca toate cele patru ochiuri, la intensitate maxima. De aceea, este important ca viteza de ventilatie sa poata fi reglata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *