Ethereum este o platforma sofware open source si o moneda virtuala relativ noua, care permite tranzactii la fel ca si Bitcoin, dar are mult mai multe dezavantaje decat acesta si mai complexe.
Care ar fi dezavantajele ethereum?
In primul rand Ethereum este o platforma dezvoltata si intretinuta de programatori cu experienta, nu va fi nicioadata asa de eficienta, viteza tranzactiilor pentru criptomoneda ETH este mica, apar intarzieri si probleme de procesare.
In al doilea rand Ethereum e inca in faza de dezvoltare, in permanenta se lucreaza la upgrade-uri, developerii sunt ocupati cu intretinerea platformei si gasirea de noi aplicatii, solutii software pentru stabilitate si viteza, asa ca atacurile hackerilor asupra tehnologiei blockchain pot fi mult mai dese.
In al treilea rand un alt dezavantaj al ethereum, pe care il puteti cumpara si vinde prin intermediul platformei BitWin, tine de lipsa de documentatie pentru cei care vor sa devina developeri. Foarte multe informatii deja disponibile online sunt vechi si nu acopera decat lucrurile de baza, dar pe viitor s-ar putea sa existe oameni care sa aduca in online si informatii actualizate pentru o dezvoltare cat mai serioasa a platformei.
In al patrulea rand sunt foarte multe vulnerabilitati care pot fi exploatate in cazul Ethereum. Doua au fost deja folosite, bugul DAO care a afectat smart contracts, lipsa unui grad de securitate ridicat in cazul semnaturilor multiple pe un Wallet.
In al cincilea rand, Ethereum, care poate fi vandut usor pe BitWin, nu are un numar maxim de unitati, nu stim exact cate criptomonede sunt generate. Daca nu stim cam cate unitati exista nu prea avem cum sa estimam o valoare exacta a acestuia, de unde si pretul fluctuant.
Una peste alta Ethereum lupta sa devina mai popular decat Bitcoin, s-ar putea sa o faca in viitor daca lucrurile merg bine si dezvoltarea platformei e finalizata intr-un final, daca va ajunge la maturitatea deplina.