Noile studii europene dezvăluie impactul pozitiv pe care televizorul îl are asupra societății actuale

60% dintre europeni au fost încurajați să-și schimbe comportamentul într-un mod pozitiv datorită a ceea ce au vizionat la TV

București, România – 06 Septembrie 2019 – Inovația, ceea ce privește ​​tehnologia TV determină schimbări pozitive pe plan personal și cultural în rândul utilizatorilor europeni, potrivit noilor cercetări prezentate astăzi de Samsung la IFA. Studiul, desfășurat în preajma aniversării a 50 de ani a companiei, a indicat că evoluția televiziunii, atât în ​​ceea ce privește tehnologia de vârf, precum cea 8K, cât și conținutul de înaltă calitate, diversificat, disponibil astăzi, are un impact masiv asupra multor aspecte ale vieții utilizatorilor.

57% dintre europenii chestionați spun că au vizionat un program TV care le-a schimbat în mod activ opinia cu privire la problemele societății, inclusiv cele legate de schimbările climatice, nivelul scăzut de trai, egalitatea economică și discriminarea. Spre exemplu, documentarul „Planeta Albastră” realizat de BBC, a motivat 83% de respondenți să ia măsuri, astfel încât să reducă utilizarea plasticului de unică folosință.

Interesul pentru conținut despre problemele de actualitate este extrem de ridicat, două treimi dintre europeni exprimându-și interesul pentru programele TV ancorate în actualitate. Programul informativ, pe orice tip de subiect, rezonează din ce în ce mai mult cu utilizatorii, 56% considerând documentarul ca fiind genul de conținut care a înregistrat cele mai multe îmbunătățiri. Mai mult decât atât, într-o perioadă în care sintagma „fake news” apare la ordinea zilei, valoarea știrilor TV este esențială, aproape trei sferturi (74%) dintre europeni considerând televiziunea drept una dintre cele mai de încredere surse de știri.

Publicul evoluează odată cu ceea ce vizionează pe ecran. Conform studiului, 73% dintre europeni susțin că televiziunea le-a îmbunătățit stilul de viață – fie că doresc să învețe o limbă nouă, să încerce un sport nou sau să fie voluntari. În același timp, un sfert dintre respondenți doresc să călătorească în destinații noi, văzute la televizor, pe care nu le-ar fi considerat atractive inițial. 38% spun că au fost încurajați să încerce rețete noi din culturi diferite. Rata aceasta crește până la 41% în rândul utilizatorilor de televizoare inteligente, ceea ce sugerează că televizoarele cu acces la internet îmbunătățesc cu adevarat experiența de vizionare.

În timp ce televiziunea încurajează telespectatorii să-și depășească limitele și să încerce lucruri noi, aceasta are și o influență importantă atunci când vine vorba de relaxare. Un sfert dintre utilizatori consideră că vizionarea unor programe TV contribuie la bunăstarea lor mentală generală, în timp ce o treime afirmă că este principala modalitate de relaxare.

Studiul indică, de asemenea, că televiziunea rămâne în continuare o experiență socială, jumătate dintre utilizatori considerând timpul petrecut la televizor ca timp de calitate alături de familie. De fapt, mai mult de o treime (34%) dintre europeni consideră că televizorul a creat unele dintre cele mai puternice amintiri alături de alte persoane, în special momentele cheie legate de sport sau de știri, acest lucru amplificând rolul televiziunii ca platformă pentru experiențe pozitive împărtășite.

„Astăzi, televizorul continuă să ne informeze, să ne inspire și să ne îmbogățească viața: cele mai recente studii arată efectul și interesul pe care televizorul le manifestă asupra audiențelor. Rămânem devotați ideii de a veni cu inovații centrate pe nevoile utilizatorului care să reinventeze rolul pe care televizorul îl joacă în casele noastre. Ne asigurăm de acest lucru prin produse precum revoluționara gamă QLED cu rezoluție 8K care oferă o calitate imersivă a imaginii, un design elegant și funcții inteligente, asigurând fundamentul pentru a crea noi experiențe personalizate de vizionare. Ecranele mai mari și mai bune, cu conținut mai inteligent și mai divers, oferă televiziunii puterea de a influența opiniile noastre pe o serie de subiecte. ” a declarat Nathan Sheffield, șeful TV și AV de la Samsung Europe.

 

Alte concluzii cheie ale studiului includ:

 

Creșterea reprezentativității la TV

44% dintre europeni consideră că reprezentarea rasială și etnică la TV s-a îmbunătățit considerabil în ultimii 5 ani.

Televizorul ne lărgește orizonturile culturale

Odată cu vizionarea a tot mai multe televiziuni străine, peste 40% dintre europeni spun că televizorul ajută la lărgirea orizonturilor lor.

Televizorul ofera momente de socializare

Un sfert dintre europeni socializează în jurul televizorului cel puțin lunar.

QLED este viitorul experienței de vizionare

80% dintre cei care urmăresc conținut pe ecrane QLED sunt de acord că această tehnologie îmbunătățește experiența de vizionare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *