Sony lansează boxele near field Signature Series SA-Z1

SA-Z1_In-situ_2_NW-WM1Z

  • Noi experiențe audio cu rezoluție de înaltă clasă și reprezentare spațială
  • Sistemul audio personal beneficiază de o calitate înaltă a sunetului
  • Funcția de reglare a sunetului permite descoperirea propriului sunet, fără pierderi de semnal

Sony extinde gama Signature Series și lansează boxele near field SA-Z1. Aceste boxe sunt ideale pentru cei care doresc să asculte muzică la rezoluție și reprezentare spațială superioare în propria locuință. Diversitatea de funcții input permite o instalare facilă la propriul sistem audio sau la căști. SA-Z1 face parte din seria Signature de la Sony și oferă o redare audio îmbunătățită, combinând tehnologii acustice, electronice și de procesare a semnalului de cea mai înaltă calitate. 

Sunet unic Signature

Seria Signature permite un nou nivel de experiență audio – de la un sunet care poate fi ascultat, la un sunet care poate fi simțit.

SA-Z1 oferă o experiență audio Sony de înaltă rezoluție, un sunet aproape tactil, cu o rezonanță delicată și redat cu acuratețe.

Expertiza audio Sony

Conceptul de design acustic al SA-Z1 este dat de o sursă ideală de sunet. Dispunerea fizică a unităților de driver, împreună cu alinierea temporală a undelor sonore de la fiecare unitate, reprezintă cheia realizării acestui concept. O dispunere coaxială a woofer-elor și a tweeter-elor reprezintă un aranjament fizic ideal pentru a integra mai bine sunetul din fiecare unitate driver. Sony a urmărit la milimetru precizia așezării coaxiale. Alinierea temporală a undelor sonore se realizează cu ajutorul algoritmului unic al procesorului FPGA de la Sony. Acesta controlează cu exactitate momentul de output al fiecărei unități driver, astfel încât undele sonore să se alinieze. Datorită acestei inginerii, SA-Z1 produce un nivel de calitate audio și o rezoluție a sunetului nemaiîntâlnite până acum.

SA-Z1_In-situ_7_PC

Boxele SA-Z1 reproduc în mod realist un câmp acustic întins și profund. Acum, utilizatorii pot percepe mai mult decât doar partea frontală a sistemului de boxe. Utilizatorii pot simți înălțimea și profunzimea muzicii grație design-ului ”Tsuzumi” cu canale laterale. Dispunerea orizontală opusă a două woofer-e își anulează reciproc vibrațiile. Sunetul de la woofer-ul de asistență radiază prin canalele laterale, re-creând astfel un câmp acustic spațial.

Sistemul I-ARRAYTM constă în trei tweeter-e care conlucrează pentru a asigura o largă direcționalitate și pentru a furniza un sunet îmbogățit. Dispunerea tweeter-elor este extrem de precisă. Dispunerea neatentă provoacă foarte ușor interferențe, care produc vârfuri și căderi pe răspunsul în frecvență. Tehnologia avansată de simulare fizică de la Sony a găsit un singur punct în care nu se întâmplă interferențe pentru un sunet superior.

Circuitul hibrid de amplificare D.A. (D.A. Hybrid Amplifier Circuit), moștenit de la amplificatorul pentru căști TA-ZH1ES Signature Series, a evoluat cu un semiconductor de putere GaN (nitrură de galiu). GaN reduce semnificativ distorsiunea și oferă o capacitate de reproducere de 100 kHz circuitului hybrid de amplificare D.A.

SA-Z1 are o structură solidă și lipsită de rezonanță care oferă un sunet clar și pur. Carcasa este realizată din șase plăci de aluminiu. Fiecare placă este prinsă într-un fel special, inspirat de metodele de construcții tradiționale japoneze.

Compatibil cu multiple configurații audio

SA-Z1 poate fi instalat cu ușurință în diverse configurații pentru sistemul audio personal sau căști, cu ajutorul unei multitudini de intrări digitale și analogice. Pot fi conectate un PC, un Walkman® sau alte playere de muzică Sony Signature Series. SA-Z1 este proiectat pentru a fi utilizat în spațiul personal, ca un mediu desktop. Întrucât boxele near field sunt relativ independente de condițiile acustice ale încăperii care ar putea afecta semnificativ performanța audio, SA-Z1 poate extinde fără efort gama largă de sunete chiar în mediul utilizatorului.

Sunet de calitate

SA-Z1 beneficiază de patru setări unice de reglare a sunetului, poziția implicită fiind proiectată pentru a elibera întregul potențial muzical al unei piese audio. De asemenea, SA-Z1 oferă  posibilitatea rafinării sunetului după propriul gust, fără pierderi de semnal. Utilizatorii pot schimba setările, inclusiv raportul de amestec al amplificatorului digital și analog, controlul mișcării woofer-ului suplimentar, frecvența de întrerupere a woofer-ului de asistență și reglarea “tweeter-ului de asistență”. Cu aceste funcții personalizabile, aceștia pot crea un sunet ideal, adaptat special pentru urechile ascultătorului.

SA-Z1 va fi disponibil începând din primăvara 2020, iar prețul va fi confirmat ulterior.

Pentru mai multe știri Sony, vizitați https://presscentre.sony.ro/

Tsuzumi este o tobă tradițională japoneză de mână

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *