De ce sa citesti cu si nu doar pentru copilul tau

A transmite copiilor dragostea de a citi de la o varsta frageda este un dar pe care parintii trebuie sa il faca. A citi carti copii cu cei mici si implicarea lor in povesti are un impact pozitiv asupra viitorului in cadrul academic si asupra vietii lor in general.

Exista studii efectuate de cercetatori despre efectele pe care cititul il are asupra copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 5 ani, atunci cand lecturile sunt parcurse alaturi de parinti. Dezvoltarea cognitiva a celor mici, cunoscuta sub numele de „alfabetizare emergenta”, incepe la nastere si continua in perioada prescolara. Acesti ani sunt foarte importanti pentru formarea mintilor tinere si pentru dobandirea anumitor abilitati. Desi cercetarea s-a concentrat pe o anumita grupa de varsta, specialistii incurajeaza toti parintii sa citeasca carti pentru copii alaturi de cei mici, deoarece acest lucru creeaza o legatura. Un alt sfat pe care specialistii il ofera parintilor este ca acestia sa petreaca mult timp impreuna cu cei mici lecturand aceeasi carte, citind-o din nou si din nou. De fapt, copiii pot invata lucruri diferite de fiecare data. Carti potrivite, de la edituri pentru copii renumite, gasesti pe universenciclopedic.ro. Numeroase titluri, din literatura contemporana nationala si internationala, pot fi gasite pe site la preturi foarte mici.

Pentru ca cei mici sa profite la maxim de aceste momente partajate, care pot avea loc si de mai multe ori in timpul zilei, nu numai inainte de a merge la somn, este important sa depasim simpla lectura. Putem si este indicat sa schimbam tonalitatile in functie de personaj pentru a-l face si mai interesat pe micut. De fapt, datorita implicarii, cei mici pot deveni actori si nu doar ascultatori pasivi si sa invete mai mult si mai bine. Trebuie sa intelegi ce gandeste copilul si sa il introduce intr-o lume dincolo de cuvintele care sunt scrise pe pagina. Intrebari, exemple, idei date la momentul potrivit sunt ceea ce este necesar pentru activarea abilitatilor de invatare si intelegere. Lucrul cu adevarat important este ca tot ceea ce cei mici asculta, este apoi refolosit in viata reala. Cauata lecturi despre puterea prieteniei, dragostea fata de natura si animale si despre cum sa faci fapte bune. Astfel de carti illustrate sun disponibile pe universenciclopedic.ro. Priin urmare, este mult mai benefic si avantajos pentru cel mic, dar si pentru tine, sa citesti cu cel mic si nu doar sa-i citesti tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *