Iridex Group Plastic a primit Trofeul Calitatii in Constructii in cadrul Conferintei Nationale ARACO

Iridex Group Plastic_SortarePrelucrare_Vadeni

Iridex Group Plastic, parte a grupului Iridex, lider in tehnologii de mediu, constructii civile si industriale, a primit Trofeul Calitatii in cadrul Conferintei Nationale a Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) pentru proiectul ”Proiectare si executie de lucrari aferente statiei de sortare si statiei MRT Vadeni, Braila”. La Conferinta Nationala ARACO a participat prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, care a raspuns intrebarilor venite din partea participantilor la eveniment pe teme de interes pentru parcursul industriei de constructii si implicatiile legislative din domeniu.

Proiectul incheiat cu succes anul acesta la Vadeni, in judetul Braila, prezinta o complexitate aparte a constructiei, avand in vedere impactul poztiv pe care il are asupra mediului si contributia semnificativa pe care o aduce in domeniul managementului deseurilor la nivelul zonei. Statia de sortare si tratare mecano-biologica are o capacitate corespunzatoare nevoilor pe termen mediu-lung ale zonei. In amplasament sunt sunt prezente tehnologii avansate, care conduc la o optimizare logistica si eficientizare a serviciilor de gestionare a deseurilor si depozitarea controlata a deseurilor in conformitate cu legislatia in vigoare la nivel european”, a declarat Valentin Feodorov, reprezentantul legal al companiei Iridex Group Plastic.

Statia de sortare are o capacitate de 30000 de tone pe an, iar statia de tratare mecano-biologica are o capacitate de 26000 de tone pe an, cantitati estimate a fi necesare prelucrarii pe termen mediu-lung. Suprafata totala a amplasamentului statiei de sortare si a statiei MBT este de 25.537 de metri patrati. Proiectul a beneficiat de finantare europeana cu o investitie de 25.581.736 lei din fonduri europene prin Programul Operational Infrastructura Mare.

Amplasamentul staţiei de sortare si staţiei MBT Vadeni se afla la o distanta de 1,4 km de zona rezidentiala a comunei Silistea, la 7,5 km de municipiul Braila si la o distanta de 300 de metri de depozitul de deseuri municipale Muchea. Accesul se face prin DN 23 Braila – Muchea, drumul de acces apartinand comunei Silistea, la limita acesteia cu comuna Vadeni.

In cadrul evenimentului din 5 decembrie 2017, ARACO si-a facut cunoscute directiile de actiune strategica 2019-2021, a ales membrii Comitetului Director ARACO si membrii Consiliului Central.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *