2019 SOUTHEAST ASIAN GAMES S-A BUCURAT DE UN NUMĂR RECORD DE STREAM-URI

Razer este mândru de participare și sprijinul oferit pentru evenimentul de sporturi electronice

BUCUREȘTI, 12 decembrie 2019 – Razer™, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial, sărbătorește finalul a șase turnee de sporturi electronice, care s-au bucurat de un succes răsunător, ca parte a 2019 Southeast Asian Games (SEA Games 2019). Fiind primul eveniment sportiv major care să includă și esports ca discipline medaliate, ceremonia de închidere a SEA Games 2019 reprezintă un nou început pentru industria sporturilor electronice.

Înainte de a fi numit partenerul oficial de sporturi electronice a SEA Games 2019, Razer, de mai bine de un deceniu, a desfășurat o misiune pentru legitimizarea esports. Încurajat de succesul înregistrat de sporturile electronice în cadrul SEA Games 2019, Razer își mută acum atenția asupra Jocurilor Olimpice.

“Evenimentul de sporturi electronice a fost un succes răsunător, iar jocurile sunt mărturia talentului de esports cu care se poate mândri această regiune,” a declarat David Tse, Global Esports Director în cadrul Razer. “Deși eforturile noastre legate de SEA Games au fost încununate de succes, călătoria de legitimizare sporturile electronice nu se termină aici. Continuăm să facem tot posibilul pentru includerea esports ca disciplină a Jocurilor Olimpice și deja ne pregătim pentru următoarea ediție a SEA Games ce va avea loc în 2021.”

Sprijin copleșitor din partea fanilor din întreaga lume

Pentru a vedea primul eveniment care a medaliat sporturile electronice, fani din întreaga lume au vizitat San Juan Arena ori au urmărit competițiile prin intermediul transmisiilor în direct. Doar în prima zi, platformele de streaming ale Razer au înregistrat peste un milion de vizualizări, având chiar și 70.000 de spectatori concomitent.

În cele mai frumoase momente, San Juan Arena și-a atins capacitatea maximă, iar platformele de streaming ale Razer au înregistrat peste 20 de milioane de impresii cu vârfuri de 90.000 de spectatori care au urmărit simultan transmisiile. În total, audiența evenimentului a petrecut peste 200.000 de ore urmărind transmisiile de pe YouTube, SEA Games 2019 intrând astfel în topul 10 la nivel global al secvențelor video trending cu tematică de gaming de pe platformă.

“Am avut parte de un gameplay captivant și un nivel superb de competiție între atleții SEA Games. Fiind o forță formidabilă, tineri participanți au demonstrat curaj, flexibilitate și un respect deosebit pentru sportul pe care-l practică, dar și față de fani,” a declarat Alvin Juban, Venue Manager, Philippine SEA Games Esports Union, Co-President și National Team Manager. “Suntem mândri că am avut ocazia să-i găzduim și sperăm să-i vedem sărbătorind din nou în cadrul următoarei ediții a SEA Games.”

Razer primește un premiu onorific din partea PhiSGOC pentru conceptul și suportul evenimentului

Pentru eforturile depuse pentru a aduce același nivel de recunoaștere sporturilor electronice precum cel de care se bucură sporturile tradiționale, Razer a primit un premiu onorific din partea Philippine Sea Games Organizational Committee (PhiSGOC). Certificatul oficial a fost deja înmânat, urmând și un anunț pe canalele sociale PhiSGOC.

“PhiSGOC recunoaște Razer, Partener Oficial al Sporturilor Electronice, ca inițiatorul eforturilor de a include sporturile electronice în cea de-a treizecea ediție a SEA Games, eforturi desfășurate sub conducerea co-fondatorului și CEO-ului, Min-Liang Tan, și a Deputatului Filipinez, care este și Președintele PhiSGOC, Alan Cayetano,” a declarat Juban. “Succesul înregistrat săptămâna trecută de evenimentele dedicate sporturilor electronice a fost cea mai bună dovadă a viziunii noastre și a valorii parteneriatului încheiat cu Razer.”

 

COO-ul of PHISGOC, Ramon Suzara înmânează certificatul de recunoștință lui David Tse, Global Esports Director în cadrul Razer.

Lista completă a medaliaților

Denumirea jocului Aur Argint Bronz
Mobile Legends: Bang Bang Filipine Indonezia Malaysia
Hearthstone Malaysia Tailanda Singapore
Arena of Valor Tailanda Indonezia Vietnam
Dota 2 Filipine Tailanda Vietnam
StarCraft II Filipine Singapore Vietnam
Tekken 7 Tailanda  Filipine Filipine

 

SEA Games este un eveniment sportiv internațional acreditat de Comitetul Olimpic Internațional. Ediția din acest an a fost organizată de Philippine Sea Games Organizational Committee (PhiSGOC). La competițiile de sporturi electronice din cadrul SEA Games 2019 au participat nouă țări.

Pentru mai multe detalii despre SEA Games 2019, vizitați acest link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *