Xperia 1 II, noul flagship Sony construit pentru viteză, este primul smartphone din lume cu fotografiere în rafală până la 20fps cu tracking AF/AE și conectivitate 5G pentu o experiență de divertisment completă

Xperia 1 II Black_camera

  • Sistem cu trei camere foto ce beneficiază de tehnologia de top Sony Alpha și optică ZEISS calibrată special pentru Xperia cu 3D iToF.
  • Tehnologie foto de top pentru autofocus, ce permite fotografierea în rafală la 20 de cadre pe secundă2, într-un sistem cu 60 de calcule AF/AE3 pe secundă și Real-time Eye AF4 pentru fotografierea oamenilor și a animalelor
  • Funcția „Cinematography Pro” oferită de CineAlta, ce poate înregistra la framerate-uri multiple, oferind mai multe funcții de control manual, precum autofocalizare tactilă și balanță de alb reglabilă, pentru experiențe îmbunătățite de fotografiere cinematografică
  • Display CinemaWide 4K HDR OLED de 6.5”, cu un raport de 21:9, ce oferă o acuratețe a culorilor fără precedent, datorită funcției Creator mode, de la CineAlta.
  • Sunetul Dolby Atmos®, dezvoltat în colaborare cu Sony Pictures Entertainment, dedicat vizionării de filme, pentru o experiență de audiție surround multidimensională
  • Calitate a sunetului așa cum a fost gândită de artiști, datorită funcțiilor audio dezvoltate alături de Sony Music Entertainment, boxe frontale stereo și noua funcție 360 Reality Audio cu tehnologia unică de decodificare implementată hardware, pentru a optimiza calitatea sunetului.
  • Noul standard de conectivitate 5G și Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform, cu o autonomie a bateriei de 4000mAh și încărcare de tip wireless pentru viteză și performanță optime

 Xperia 1 II Black_Display

Sony a anunțat astăzi consolidarea gamei Xperia, prin lansarea primului său flagship compatibil 5G. Xperia 1 II este proiectat să ofere performanță, pentru a-i ajuta pe utilizatori să creeze conținut și să se bucure de el fără efort, prin încorporarea de tehnologii de top din portofoliul Sony, precum:

  • Fotografiere în rafală la 20 de cadre pe secundă2, într-un sistem cu 60 de calcule AF/AE3 pe secundă, inspirat de camerele Sony Alpha cu lentile interschimbabile
  • Creator mode și funcția de înregistrare cinematică Cinematography Pro, oferită de CineAlta, soluție profesională Sony dedicată diviziei de business
  • Procesor de tip X1™ dedicat sectorului mobile, realizat pe baza tehnologiei care se regăsește pe gama de televizoare BRAVIA®

„Sony are o poziționare unică în era 5G, datorită portofoliului nostru variat. Xperia compatibil 5G duce experiența mobilă la nivelul următor”, a declarat Mitsuya Kishida, Președinte Sony Mobile Communications.

Imortalizarea momentului decisiv și fotografiere la viteze ridicate

Noul sistem cu trei camere foto, dotat cu tehnologia de top AF Sony Alpha, oferă tehnologii foto avansate, datorită opticii ZEISS, calibrată special pentru Xperia 1 II, iar coating-ul ZEISS T* contribuie la realizarea unor imagini rafinate și contrastante, reducând reflexiile.

Folosind tehnologia lentilelor interschimbabile dezvoltată de Alpha™, Xperia 1 II oferă fotografiere AF continuă cu 60 de calcule de tracking AF/AEpe secundă4.

Astfel, modelul este primul dispozitiv din lume1 cu tracking continuu AF/AE3 pentru fotografiere rapidă la maximum 20 de cadre pe secundă2, extrem de util mai ales în fotografierea de mare precizie a subiecților aflați în mișcare și în imortalizarea momentelor decisive.

Mai mult, funcția Real-time Eye AF4, care stabilizează focalizarea pe ochii subiectului și ajută la realizare de portrete uimitoare, este acum disponibilă și pentru oameni, și pentru animale.

Focalizarea rapidă a noului Xperia 1 II este eficientă și în condiții de luminozitate scăzută, fiind capabilă să ofere imagini de calitate în contexte dificile, datorită celor patru tehnologii care funcționează în tandem: senzorul Dual photo diode, un sistem de autofocus care acoperă aproximativ 70% din senzor, senzorul 3D iToF10 și un nou senzor pentru mobil Exmor RS™ 1/1.7”, cu o sensibilitate de 1,5 ori mai mare decât cel din generația anterioară, oferind un tracking AF mai rapid și mai precis la fotografierea în condiții de luminozitate scăzută.

Sistemul cu trei camere foto oferă o versatilitate uimitoare, datorită lentilelor cu trei distanțe focale diferite: 16mm/24mm/70mm. Noua tehnologie Alpha Photography Pro aduce o interfață dedicată utilizatorului aliniată cu cea obișnuită pentru fotografii Alpha, asigurând control manual pentru setarea ISO, a vitezei de fotografiere și a multor altor opțiuni.

Funcția Imaging Edge pentru Mobile conectează Xperia 1 II și camerele Sony Alpha11 – permițându-le utilizatorilor să folosească telefonul ca pe o telecomandă, să controleze compoziția, modul de focalizare și sensibilitatea ISO, dar și alte setări. Această funcție le permite utilizatorilor și transferarea fotografiilor realizate cu ajutorul camerelor Alpha direct pe Xperia 1 II, pentru analizarea culorilor și nuanțelor cu acuratețe profesională.

Modul Cinematography Pro, inspirat de CineAlta, suportă fotografierea cinematică12 HDR high frame pe 10 biți, la 120 de cadre pe secundă și calitate 2K, înregistrarea cinematică 21:9 4K HDR la 24/25/30/60fps13, îmbunătățind experiența cinematografică de fotografiere.

Xperia 1 II_Camera_Main1_1_1

Inteligent și Puternic

Xperia 1 II este alimentat de o baterie cu o capacitate ridicată, de 4.000 mAh, cu funcția de încărcare rapidă, care oferă o alimentare de 50% în doar 30 de minute14, dar și cu încărcare rapidă wireless Qi, pentru putere suplimentară în timpul deplasării. Sony continuă să dezvolte tehnologii dedicate bateriei care să îmbunătățească autonomia și să-i mențină eficența pentru mai mult timp, inclusiv funcția Battery Care cu algoritmi de inteligență artificială care se adaptează rutinei personale a fiecărui utilizator.

Divertisment imersiv pentru fiecare utilizator

Xperia 1 II oferă o experiență uimitoare de entertainment, fie că vorbim despre audiție muzicală sau despre vizionare de filme. Tehnologia de reducere a blur-ului în timpul mișcării este echivalentă cu cea a unui display de 90Hz și reduce lag-ul pentru imagini mai clare, de calitate superioară, iar cu sunetul Dolby Atmos®, realizat în colaborare cu Sony Pictures Entertainment, telefonul oferă o experiență auditivă surround multidimensională.

Pe baza expertizei Sony atât în ceea ce privește hardware-ul audio, cât și divertismentul muzical, modelul Xperia 1 II a fost conceput pentru a o experiență de audiție autentică, în colaborare cu Sony Music Entertainment.

Experiența auditivă este dusă la următorul nivel, cu primul smartphone15 cu funcția 360 Reality Audio cu decodare hardware pentru optimizarea calității sunetului în timpul audiției în cadrul platformei audio TIDAL16. Muzica de înaltă calitate poate fi savurată prin intermediul difuzoarelor stereo frontale sau în combinație cu o pereche de căști wireless sau pe fir, cu o mufă de 3,5mm. Îmbunătățirile audio semnificative au redus bruiajele la o valoare de 20dB, cu 90% mai puțin decât căștile conectate prin USB-C.

În plus, pe lângă High-Resolution și High-Resolution Wireless Audio17Xperia 1 II prezintă și DSEE Ultimate, o nouă tehnologie ce utilizează inteligența artificială pentru a îmbunătăți automat frecvența audio și bit rate-ul, în timp real, ducând fiecare melodie mai aproape de audiția de înaltă rezoluție. Aceasta este disponibilă atât pentru căștile wireless, cât și pentru cele pe fir, cu un flux audio local sau pe o platformă de streaming.

Gaming în mișcare

Utilizatorii pot vizualiza fără restricții acțiunea jocurilor lor favorite, datorită display-ului în format 21:9. Acest tip de experiență de gaming, combinat cu posibilitatea de a se conecta direct la controlerul wireless DUALSHOCK®418 de la PlayStation®4, transformă gamingul în mișcare într-o experiență mai realistă și mai distractivă, compatibilă acum și cu titlul Call of Duty®: Mobile al celor de la Activision. În plus, aceștia au parte de o experiență optimizată Call of Duty®: Mobile datorită colaborării Sony cu Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™.

Game Enhancer, o funcționalitate introdusă odată cu Xperia 1 și destinată să îmbunătățească experiența de gaming mobil, a fost îmbunătățită și a primit funcționalitate extinsă pentru modelul Xperia 1 II. Acum, aceasta suportă Competition Set, care prioritizează aplicația de gaming și transformă Xperia într-un dispozitiv dedicat acestei activități, potrivit chiar și pentru competiții de E-sports. În plus, performanța timpului de răspuns al ecranului a fost îmbunătățită, comparativ cu Xperia 1, pentru a oferi o experiență de top în gamingul pe mobil.

Conectivitatea 5G, la cel mai înalt nivel

Proiectat pentru funcționare rapidă, Xperia 1 II compatibil 5G a fost creat având în minte fluxul de lucru al profesioniștilor. Beneficiind de suport de rețea Sub-6GHz, Xperia 1 II oferă access neîngrădit la conținut de înaltă calitate.

Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform Mobile Platform și sistemul Snapdragon X55 5G Modem-RF îi încurajează pe utilizatori să se joace, să fotografieze, să realizeze mai multe sarcini în același timp și să se conecteze într-un mod în care nu credeau până acum că ar fi posibil, cu viteze 5G multi-gigabit și o performanță îmbunătățită, cu o unitate grafică și o unitate centrală de procesare cu 25% mai rapidă decât cea a generației anterioare.

Xperia 1 II are rezistență la umezeală19, conform standardului IP65/68 și este învăluit în Corning® Gorilla® Glass 6, calități ce fac din acest model un telefon rezistent, păstrând totodată un design frumos.

Accesorii

Pentru completarea experienței de utilizare a Xperia 1 II, utilizatorii pot achiziționa și una dintre husele moderne dedicate. Modelele Xperia 1 II Style Cover View nu oferă doar protecție pentru utilizarea zilnică, dar permite și vizualizarea facilă a datei, orei și notificărilor, chiar și atunci când este închisă. Modelul Xperia 1 II Style Cover with Stand este o carcasă suplă, cu un stativ încorporat, care permite vizualizarea confortabilă a ecranului, a filmelor și rularea jocurilor. Ambele variante sunt disponibile pe negru și violet, pentru armonizarea cu nuanțele din gama Xperia 1 II.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *