Optimism in piata: ATEN anunta reluarea productiei la fabrica din Shenzhen

ATEN_logo_blue 

Stabilizare in China: Reprezentanti ai companiei ATEN International afirma ca productia companiei este la nivelul de 50%, estimand sa ajunga la normal spre jumatatea lunii aprilie.

Bucuresti, Romania (16 martie, 2020) – ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de infrastructura, vine cu perspective optimiste pentru trimestrul 1 al acestui an, cat timp fabrica ATEN din Shenzhen isi reia productia pe fondul pandemiei COVID-19.

In timp ce s-a inregistrat o usoara pierdere de venituri in valoare de 25 de milioane de dolari [829,187 USD] in China luna trecuta [cu un an mai devreme] din cauza opririi productiei si a livrarilor, iar acum piata incepe sa se recupereze“, a declarat Alex Chen, directorul financiar al ATEN International intr-o conferinta trimestriala a investitorilor la Taipei.

Am reluat productia la circa 50 la suta din capacitate saptamana aceasta la fabrica noastra din Shenzhen, pe masura ce angajatii se intorc din carantina”, a spus Chen, adaugand ca compania isi va recupera productia completa pana la mijlocul lunii viitoare.

Asigurand investitorii ca compania are in continuare materii prime, Chen a spus ca ATEN a ajustat stocurile de-a lungul fluxului sau de distributie pentru a asigura livrari stabile.

Pe masura ce piata chineza pare ca se va stabiliza, profitul brut din vanzarile ATEN pentru acest trimestru s-ar putea imbunatati la 61, 2% fata de trimestrul trecut, intrucat compania implementeaza tactici de control al preturilor, a spus Chen.

Efectul acestei crize provocate de pandemie ar putea creste cererea de pe piata, deoarece mai multe companii vor organiza conferinte online, asa ca Aten si-a orientat focusul catre a oferi solutii de business pentru sali de intalnire inteligente, a mai spus reprezentantul intalnirii.

ATEN Bogdan Mihalcea

ATEN a mai spus ca urmeaza sa mute in Thailanda o parte din productia sa din China, circa 60% din capacitatea sa totala – in Thailanda.

”Avand in vedere ca acum toata lumea, atat companiile private, cat si institutiile publice, precum si scolile publice sau private urmeaza sa organizeze cursuri la distanta, noi ne focalizam pe solutiile ATEN pentru a sustine video conferinte. Avem in vedere echipamentele de baza la nivel de intrare, cum ar fi comutatoarele KVM [tastatura, video, monitor] si suntem atenti la evolutia pietei pentru a dispune de stocuri si corelarea productiei cu ceea ce este necesar intr-o piata in reala schimbare”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

Pentru ATEN Asia ramane cea mai importanta sursa de venit a companiei, contribuind cu circa 48% din vanzarile totale pe parcursul anului trecut.

La nivelul anului trecut, Aten a raportat vanzari consolidate in scadere cu 6%, pana la 5,03 miliarde de dolari NT, in timp ce profitul net a scazut cu 55,49% la 703,29 milioane NT, in principal datorita unor cifre mari inregistrate anul precedent, cand compania a inregistrat un castig din lichidarea activelor prin vanzarea pachetului de actiuni de la Aspeed Technology Inc (信 驊), companie specializata in managementul serverelor.

ATEN a raportat anul trecut rentabilitatea pe actiune a fost de 6,05 dolari NT.

Consiliul de administratie al ATEN International a aprobat recent propunerea de plata a dividendelor cu o valoare de 5,3 USD NT pe actiune comuna, reprezentand un raport de repartizare procentuala a 87,6%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *