EPO desemnează HUAWEI lider în topul solicitărilor de brevete din domeniul tehnologiilor digitale în 2019

Top 25 - EPO - Applicants

 

HUAWEI ocupă prima poziție în categoria mărcilor individuale

Investițiile și eforturile constante în cercetare și dezvoltare  au contribuit substanțial

 

București, România, 17 martie 2020 – Oficiul European de Brevete (EPO) a lansat un clasament de brevete pentru anul 2019, în care Huawei ocupă locul 1. Gigantul de telecomunicații din China a ocupat poziția fruntașă pe piața din Europa, în raport cu celelalte mărci indviduale.

Datele publicate arată că organizația a primit un număr de peste 181.000 de cereri, cifra reprezentând o creștere de 4% față de anul 2018. Cererile de brevete depuse de China înregistrează o creștere de 29.2% față de anul 2018 și poziționează țara pe locul patru în topul EPO, urmând îndeaproape Statele Unite, Germania și Japonia.

În ceea ce privește mărcile individuale, HUAWEI s-a clasat pe prima poziție, cu un total de 3.524 cereri de brevete. Samsung și LG s-au clasat pe locul doi și trei cu 2.858, respectiv 2.817 brevete.

Oficiul European de Brevete consideră că această creștere semnificativă a cererilor de brevete pentru tehnologii digitale au crescut, datorită evoluției semnificative a tehnologiilor 5G și AI.

HUAWEI, prima poziție în clasamentul solicitărilor de brevete EPO, datorită investițiilor uriașe în cercetare și dezvoltare

Clasamentul EPO reflectă importanța crescândă a tehnologiilor digitale.

HUAWEI ocupă prima poziție din clasament, iar numărul mare de cereri de brevete reflectă în special investițiile și eforturile constante ale companiei în industria de cercetare și dezvoltare (R&D). În ultimii 10 ani, HUAWEI a investit peste 73 de miliarde de dolari în industria R&D. Doar în anul 2019, investițiile în acest sector se ridică la 15 miliarde de euro.

Aderând la o filozofie centrată pe client, HUAWEI continuă să investească un procent anual cuprins între 10% și 15% din veniturile anuale în inovații tehnologice și soluții inovatoare, cu scopul de a simula creșterea prin inovație.

HUAWEI, compania care a primit și cele mai multe aprobări de brevete, ca urmare a solicitărilor depuse în anul 2019

De asemenea, HUAWEI ocupă prima poziție și în topul primelor trei companii din China care au primit cele mai multe aprobări de brevete, cu un număr de 4.510 brevete aprobate. HUAWEI este urmat îndeaproape de China Petroleum & Chemical Corporation cu 2.883 brevete și OPPO Guangdong Mobile Communications Co., Ltd. cu 2.614 brevete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *