Trandafirii spun totul, dar culoarea lor este importanta

Daca vrei sa oferi un cadou unei persoane speciale sau vrei sa ai un decor inspirat pentru o ocazie aparte, va fi tentant sa te indrepti catre florarie si sa cumperi un buchet frumos de trandafiri, cosuri cu trandafiri sau alte aranjamente care includ trandafirii. Recomandat este, insa, ca in loc sa alegi culoarea in functie de dipozitia in care te afli sau de schema de culori prezenta la tematica evenimentului, sa iei in consideratie semnificatia culorilor trandafirilor.

Daca vei permite istoriei bogate a acestei flori frumoase sa functioneze pentru tine, trandafirul va exprima cu cea mai mare acuratete ceea ce simti sau gandesti. Tot ce ai de facut este sa stii cum sa alegi trandafirii in functie de culoare.

Trandafirii rosii

Probabil stii deja ca trandafirii rosii sunt simbolul iubirii, dar este posibil sa nu stii ca fiecare nuanta de rosu are o alta semnificatie. Nuantele diferite de rosu ale trandafirilor sugereaza niveluri diferite de devotament. Astfel rosu aprins sugereaza pasiunea intensa, in vreme ce rosul deschis este simbolul iubirii aflate la inceput.

Totodata, rosul este alegerea cea mai populara pentru nunti, aniversari si alte ocazii de sarbatoare care implica cupluri de tineri indragostiti. Daca esti tentat sa iesi din traditional si sa apelezi la flori mai putin utilizate pentru aceste evenimente, va fi placut sa incluzi in aranjamentele florale si niste trandafiri rosii care sa indice iubirea pe care o simti pentru destinatar.

Trandafirii roz

Alege trandafiri in cutie de culoare roz cand vrei sa transmiti un mesaj de multumire. Cu cat este mai intensa nuanta de roz, cu atat devotamentul tau este mai profund si mesajul mai intens. Deseori florile roz sunt destinate persoanelor aflate in spital, in stare de convalescenta sau suferide de o boala grava. Cu toate ca acest lucur nu este gresit, se recomanda sa se opteze pentru o nuanta palida de roz.

Rozul este adesea folosit la petrecerile de aniversare a saisprezece ani, precum si la nunti si botezuri. Acest lucur se face fara a tine cont de adevaratul sens al culorii si numai pentru ca se potriveste cu puritatea varstei sau a evenimentului.

Rozul mai este utilizat pentru buchetele oferite proaspetelor mamici de fetite.

Trandafirii albi

Daca alegi trandafirii albi, mesajul tau va fi despre inocenta, tinerete si puritate. Aceasta este culoarea populara pentru evenimentele religioase, cum ar fi botezul unui bebelus sau o cununie religioasa.

Combinarea trandafirilor rosii cu cei albi este extrem de populara pentru ca exprima o contopire intre puritatea tineretii si sperantacu dorinta plina de pasiune si iubirea romantica.

Trandafirii galbeni

Trandafirii galbeni sinbolizeaza prietenia si sunt adesea folositi in ocaziile non-romantice. Cu toate ca este o culoare subtila care da accent aranjamentelor de la nunti sau inmormantari, nu se recomanda a fi culoarea predominanta la aceste evenimente.

Trandafirii albastri

Cu toate ca sunt foarte rare, aranjamentele de trandafiri albastri sunt recomandate pentru a exprima admiratia pura, dincolo de frumusetea fizica. Sunt flori care evoca spiritualitatea si puritatea si se pot utiliza in aranjamente de botez, mai ales daca bebelusul este baietetel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *