IBM permite clienților să livreze servicii Cloud în siguranță în orice mediu – inclusiv la marginea rețelei (Edge) – cu IBM Cloud Satellite

  • IBM colaborează cu un ecosistem de parteneri de care include Cisco, Dell Technologies și Intel (tbd), pentru a construi servicii cloud hibride
  • IBM Cloud Pak extinde strategia de Inteligență Artificială Watson Anywhere. Acesta folosește IBM Cloud Satellite pentru DaaS (Date ca serviciu)

 

București, 2 martie 2021 – IBM (NYSE: IBM) a anunțat astăzi că serviciile sale de cloud hibrid sunt acum disponibile în orice mediu – pe orice cloud, la fața locului sau la marginea rețelei (Edge), prin IBM Cloud Satellite.

Disponibil acum pentru orice business, IBM Cloud Satellite adaugă un nou nivel de securizare și unitate pentru serviciile cloud folosite de clienți în toate mediile, indiferent de locul în care se află stocate aceste date. În același timp abordează cerințele critice privind confidențialitatea și suveranitatea datelor.

Industriile, inclusiv telecomunicațiile, serviciile financiare, asistența medicală și guvernul pot beneficia acum de o latență redusă în analiza datelor, care pot fi accesate în siguranță de la marginea rețelei (Edge) – ceea ce facilitează lucrul remote, răspunsul de urgență prin intermediul dispozitivelor medicale inteligente conectate, învățarea online, serviciile de telesănătate și multe altele. Potrivit Gartner, până în 2025, 75% din toate datele vor fi colectate, analizate și prelucrate dinamic (Edge). Această schimbare va oferi o latență scăzută, dar va menține aceleași niveluri de securitate, confidențialitate a datelor, interoperabilitate și standarde deschise găsite într-un mediu cloud hibrid.

În plus, IBM lucrează cu mai mult de 65 companii din ecosistemul de parteneri, inclusiv Cisco, Dell Technologies și Intel, pentru a construi servicii cloud sigure prin IBM Cloud Satellite. Compania își extinde, de asemenea, strategia Watson Anywhere cu ajutorul IBM Cloud Pak pentru DaaS, pe bază de IBM Cloud Satellite. Astfel, le oferă clienților o modalitate flexibilă și sigură de a accesa ca serviciu Inteligența Artificială și analizarea datelor stocate, din orice mediu – fără a fi nevoiți să o gestioneze singuri. EquBot, o firmă fintech care ajută profesioniștii globali în investiții, folosește IBM Cloud Pak pentru DaaS pentru a oferi mai eficient recomandări de investiții clienților lor. Primele rezultate arată o latență redusă de la zece secunde la sub o secundă, permițând investitorilor să ia decizii mai bine informate pe piețele financiare.

Lumen, unul dintre liderii în tehnologie care susține cea de-a patra revoluție industrială, folosește IBM Cloud Satellite și Red Hat OpenShift pe platforma sa Lumen Edge Compute, permițând unui client să implementeze aplicații intensive la nivelul datelor, cum ar fi analiza video în medii distribuite, precum birourile și spațiile comerciale. Deoarece aplicația poate fi găzduită prin IBM Cloud Satellite din apropierea unei locații Lumen Edge, camerele și senzorii pot funcționa aproape în timp real pentru a contribui la îmbunătățirea calității și siguranței.

„IBM lucrează pentru a ajuta companiile să capitalizeze valoarea tehnologiilor inovatoare, cum ar fi edge computing, folosind calculul în cloud hibrid pentru a moderniza, în timp ce sunt menținute aceleași niveluri ridicate de securitate și asigurarea confidențialității, atât de necesare”, a spus Howard Boville, Head of IBM Hybrid Cloud Platform. „Prin livrarea acestui nou nivel în ceea ce privește standardizarea, utilizând IBM Cloud Satellite, clienții pot profita de avantajele cloud hibrid – de la nucleul centrului de date până la cele mai îndepărtate zone ale rețelei”.

Ecosistemul partener IBM în co-crea noilor servicii cloud hibride cu IBM Cloud Satellite

IBM colaborează cu peste 65 de companii din ecosistemul partenerilor săi pentru a ajuta clienții să ruleze sarcini de lucru în orice mediu prin IBM Cloud Satellite. Partenerii de infrastructură oferă o gamă de soluții de stocare, de rețea și de server pentru a ajuta clienții să beneficieze de infrastructurile existente pentru a implementa locații Satellite la centrele de date sau la marginea rețelelor (Edge). Pentru a ajuta clienții să gestioneze de oriunde soluțiile ca serviciu sunt asigurate servicii de migrare și implementare de către parteneri.

Clienții IBM Cloud Satellite pot accesa, de asemenea, oferte de software certificate OpenShift pe Red Hat Marketplace, care pot fi implementate pentru a rula pe IBM Cloud Satellite. Acestea asigură flexibilitate de instalare și gestionare cu o simplitate mai mare.

IBM Cloud Satellite este acum disponibil pentru oricine. Pentru mai multe informații, vizitați: https://www.ibm.com/cloud/satellite.

 

Despre IBM:

Pentru mai multe informații, vizitați: www.ibm.com/cloud/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *