Plate ideale pentru problemele de circulatie cerebrala

Circulatia cerebrala este o functie foarte elaborata de care depinde buna functionare a intregului organism. Un organ nobil prin excelenta, ca sediu al functiilor superioare, creierul fragil este foarte sensibil la instabilitatile prezente in furnizarea de nutrienti si oxigen. Trei minute de alimentare cerebrala insuficienta deterioreaza celulele creierului, iar opt minute fara oxigen le ucid, provocand leziuni ireversibile creierului.

Sa intelegem mai intai care sunt problemele legate de circulatia cerebrala:

Care sunt semnele unei circulatii cerebrale slabe?

Semnele unei circulatii cerebrale slabe sunt uneori dificil de distins, deoarece, in multe cazuri, sunt inofensive si pot fi sinonime cu usoare dezechilibre tranzitorii care nu au legatura cu acestea. Iata cateva dintre ele:

-Dificultati de concentrare, memorare, invatare deficitare;

-Disconfort vizual;

-Ameteli;

-Stare generala de rau.

Ce este circulatia cerebrala in practica?

Circulatia cerebrala este prezentata ca un dispozitiv redutabil care asigura faptul ca creierul primeste intotdeauna o parte suficienta din sange si oxigen. O retea de dubla circulatie asigura, de fapt, buna functionare a acesteia. Reteaua de circulatie generala este dublata de o retea de circulatie dedicata creierului, prioritizata inteligent in raport cu prima care iriga celelalte organe. Receptorii multipli preiau in mod constant indicii utile pentru reglarea circulatiei in creier. Fluxul de sange care trece prin el va prezenta o mai mare stabilitate.

Cu toate acestea, odata cu varsta, acest dispozitiv nu functioneaza la fel de bine si sistemul circulator cerebral se deterioreaza treptat, motiv pentru care este important sa avem grija de acesta si sa prevenim efectele daunatoare ale timpului cu ajutorul plantelor si suplimentelor ce le contin.

Solutii naturale pentru circulatia cerebrala

Deoarece unii oameni sunt mai sensibili decat altii la anumite plante, poate fi util, in caz de lipsa de rezultate, sa testati sensibilitatea corpului fata de o alta planta cu beneficii similare. In vastul repertoriu de plante favorabile circulatiei cerebrale se afla ginkgo biloba si centella asiatica. Puteti cumpara suplimente ce le contin la nutriplantmed.ro!

1) Ginkgo biloba

Ginkgo biloba este o planta esentiala in farmacopeea chineza, remarcata pentru virtutile sale asupra circulatiei cerebrale. Puterea acesteia rezida in intregime in frunzele sale, care contin flavonoide si terpene, ale caror diterpene nu sunt altele decat ginkgolide. Acestea sunt capabile sa sustina in mod eficient circulatia sangelui si oxigenarea creierului prin favorizarea circulatiei si largirea perimetrului venelor, in timp ce flavonoidele revigoreaza circulatia cerebrala. Ginkgo biloba este, prin urmare, puternic recomandat pentru a sustine favorabil functiile cognitive, inclusiv concentrarea si memoria.

2) Centella asiatica

Centella asiatica, cunoscuta si sub numele de gotu kola, este o planta benefica in ceea ce priveste circulatia si, in special, circulatia cerebrala. Frunzele si tulpinile sale sunt, de fapt, renumite pentru nivelurile lor bune de esenta aromatica, flavone, poline, steroli, principii amare si saponoside, inclusiv asiaticoside si madecasozide, care ii confera foarte multe beneficii. Ajutand la stimularea circulatiei in vasele creierului, centella asiatica este ideala pentru sustinerea functiilor cognitive (memorie si concentrare) si a bunastarii generale care depind de buna functionare a creierului.

Precautii de utilizare

Suplimentele alimentare destinate confortului circulator nu sunt recomandate femeilor insarcinate si care alapteaza, precum si copiilor cu varsta sub 12 ani, cu exceptia cazului in care au recomandarea specifica a medicului.

Curele trebuie sa fie distribuite pe o perioada de cel putin trei luni, cu pauze efectuate astfel incat sa nu provoace daune echilibrelor interne.

Consumul de suplimente alimentare pentru circulatia cerebrala nu este recomandat atunci cand se iau anticoagulante sau in cazul unei operatii chirurgicale. Daca aveti dubii, consultati sfaturile medicului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *