Northern Data și AMD sporesc accesul la AI și ML pentru IMM-uri

Furnizorul european de tehnologie Northern Data se află într-o situație delicată cu operatorii din SUA de pe piața centrelor de date de înaltă performanță. Într-un nou studiu de caz, compania a colaborat cu GIGABYTE și AMD pentru a spori accesibilitatea la serviciile cloud (HPC) în „machine learning” (ML) și inteligența artificială (AI) către un public mai larg (IMM-uri) din Europa, contribuind în același timp la reducerea amprentei de carbon.

Creștere accesului spre Machine Learning și Inteligența Artificială

Sistemele HPC rămân foarte scumpe, spațiul fiind dominat de funcționarii americani aflați într-o expansiune rapidă. Ca urmare a acestor factori economici, multe IMM-uri din Europa sunt împiedicate să intre pe piață și pierd avantajele competitive față de jucătorii mai mari. Northern Data a recunoscut problema și și-a stabilit un obiectiv de a oferi servicii cloud HPC, precum AI și ML unui public mult mai larg.

Combinația de procesoare AMD EPYC și GPU-uri AMD Instinct a oferit o scalabilitate excelentă la un preț mai mic, astfel încât Northern Data ar putea aduce pe piață aplicații HPC la prețuri accesibile pentru IMM-uri. De exemplu, Northern Data a reușit să scadă costul folosirii sistemelor ML folosind AMD. Un ciclu complet de formare ar putea fi mult mai eficient din punct de vedere al costurilor decât înainte: ar costa 1.987 € (2.339 dolari) pentru a efectua un experiment cu un furnizor major de servicii cloud, în timp ce cu AMD ar putea face acest lucru pentru 1.100 € (1.295 dolari) – aproape jumătate din preț.

Companii precum cele din spațiul social media sunt din ce în ce mai dependente de AI și ML. Având în vedere că capabilitățile precum Natural Language Processing (NLP) devin tot mai costisitoare. Astfel, Northern Data le-ar putea oferi start-up-urilor care se bazează pe AI, șansa de a fi competitive față de jucătorii mai mari, care au milioane de antrenamente.

Amprentă redusă de carbon, noi industrii

Pe lângă accesibilitatea sa și consumul redus de energie, soluții tehnice AMD acceptă scalabilitatea IMM-urilor, contribuind în același timp la o amprentă de carbon mai mică.

Capacitatea Northern Data de a implementa viteza foarte rapide de procesoare în centrele de date, permit tehnologiilor AMD să pătrundă în noi industrii, precum: asistența medicală, biotehnologia care beneficiază de servicii locale conforme cu legile GPDPR.

Pentru mai multe informații, accesați studiul de caz realizat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *