AMD lansează placa grafică Radeon RX 6600

AMD a anunțat astăzi disponibilitatea plăcilor grafice Radeon RX 6600, concepute pentru a oferi experiențe de joc uimitoare, cu un refresh rate ridicat la rezoluția 1080p.

Radeon RX 6600 valorifică arhitectura de gaming (RDNA 2), 32 MB de memorie Infinity Cache, 8 GB de memorie GDDR6 și alte caracteristici avansate pentru a oferi cele mai bune performanțe pentru nivelul mid-range. Caracteristicile esențiale sunt:

  • AMD Smart Access Memory (SAM) – acum este acceptată grafica plăcilor AMD Radeon RX din seria 500. SAM oferă cele mai mari performanțe atunci când este realizat combo-ul între plăcile grafice Radeon RX din seria 5000 sau 6000 și procesoarele AMD Ryzen 5000 ori procesoarele pentru desktop Ryzen 3000/plăcile de bază din seria AMD 500 generând acces la întreaga memorie GPU GDDR6.
  • AMD FidelityFX – Reprezint o soluție open-source cu rol de a îmbunătăți experiența vizuală și este disponibilă pentru dezvoltatorii de jocuri în portarul AMD GPUOpen. Noua tehnologie de upscaling spațială AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) oferă o performanță de 2 ori mai rapidă în „Performance Mode” comparativ cu 1080p nativ în anumite titluri. Până în prezent, dezvoltatorii de jocuri au adăugat suport sau au anunțat planuri de a adăuga suport pentru FSR în cele mai bune 50 de jocuri și motoare de jocuri.
  • Asistență Microsoft Windows 11 – Plăcile grafice AMD Radeon sunt optimizate pentru cele mai recente optimizări și caracteristici ale performanței Windows 11, inclusiv DirectX12 Ultimate, Auto HDR, Microsoft DirectStorage și multe altele.

Se așteaptă ca Radeon RX 6600 să fie disponibil astăzi la etaileri ori la partenerii AMD, inclusiv ASRock, ASUS, Gigabyte, MSI, PowerColor, SAPPHIRE, XFX și Yeston, de la prețul de 329 USD. De asemenea, se așteaptă să fie disponibil în sisteme pre-asamblate OEM începând cu octombrie 2021.

Pentru informații suplimentare, consultați comunicatul de presă de astăzi, precum și materialele suport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *