Peng Song, Huawei: Modelul C.A.F este cheia competitivității și dezvoltării rețelelor

Al 7-lea Forum Ultra-Broadband (UBBF 2021) s-a desfășurat  în perioada 19-20 octombrie în Dubai. La eveniment, Peng Song, președintele Global Carrier Marketing & Solution Sales la Huawei, a susținut un discurs principal intitulat „Extindeți conectivitatea, conduceți la creștere”. El a definit și a elaborat modelul Huawei C.A.F (Acoperire / Arhitectură / Convergență). Peng a subliniat că “Există oportunități uriașe de conectivitate. Este esențial pentru operatori să-și bazeze competitivitatea rețelei pe modelul CAF”.

Peng Song își ține discursul principal

Anul trecut a fost plin de provocări și oportunități. Cererile de conectivitate suferă schimbări extraordinare atât pentru consumatori casnici, cât și pentru cei corporativi. Casele au devenit centre pentru educație, muncă și comerț. Întreprinderile nu se mai concentrează doar pe lățimea de bandă pentru conectivitate. Conectivitatea întreprinderii s-a schimbat de la o tehnologie de comunicație (CT) la o tehnologie operațională (OT). Extinderea conectivității și convergența cu cloud devin principalele subiecte legate de conectivitate. Astăzi, țările din întreaga lume accelerează digitalizarea, iar valoarea conectivității a fost redefinită. Cum pot ajuta operatorii să accelereze digitalizarea industriilor, să maximizeze valoarea conectivității și să obțină o nouă creștere?

Potrivit lui Peng, soluția vine din modelul C.A.F – „C” înseamnă acoperire, „F” vine de la convergență, iar „A” este de la arhitectură.

Acoperire: Explorează în prezent modul în care putem extinde conectivitatea la case și întreprinderi pentru a răspunde noilor cerințe și a aduce valoare afacerilor. Cerințele de conectivitate se schimbă atât în ​​case, cât și în întreprinderi. Odată ce o acoperire mai largă devine disponibilă, operatorii trebuie să extindă conectivitatea la fiecare cameră, fiecare dispozitiv și fiecare sistem de producție din întreprinderi. Acest lucru va crește numărul de conexiuni, va crește retenția utilizatorilor și, în cele din urmă, va crea mai multe oportunități de afaceri.

În scenariile de acasă, Peng a sugerat două modalități de a extinde conectivitatea la case. Unul este să folosești planificarea rețelei de fibre cu servicii complete Huawei și soluțiile AirPON și Digital Quick ODN de top din industrie pentru a accelera acoperirea fibrelor și a extinde fibra la case. Cealaltă modalitate este trecerea de la FTTH (Fiber to the Home) la FTTR (Fiber to the Room), extinzând și mai mult fibra către camere pentru o rețea de domiciliu. Acest lucru va aduce experiența dincolo de imaginație. În timp ce crește gradul de retenție a utilizatorilor, mai important, acesta oferă o bqază pentru casa digitală, făcând posibilă dezvoltarea de servicii inteligente.

În scenariile de întreprindere, Peng a subliniat că liniile închiriate trebuie să ofere pachete de servicii diferențiate pentru a rămâne competitiv. Mai mult, conectivitatea trebuie extinsă în cadrul întreprinderilor de la CT la OT. În acest fel, multe probleme cu care se confruntă întreprinderile pot fi rezolvate, cum ar fi controlul PLC la distanță în companiile siderurgice. Acest lucru va avea ca rezultat o eficiență sporită a producției și o experiență a utilizatorului.

Convergență: explorează felul în care, în viitor, conectivitatea poate converge cu cloud și permite digitalizarea. Digitalizarea este cea mai mare oportunitate pentru industria TIC. Nu mai este un concept, ci o realitate. Fără îndoială, cloud-ul se află în centrul digitalizării, dar și conectivitatea joacă un rol cheie. Potrivit lui Peng, „Convergența” este importantă, deoarece conectivitatea trebuie să fie centrată pe cloud și să ajute întreprinderile să migreze în cloud. Conectivitatea și cloud trebuie să fie convergente. Operatorii pot juca un rol important în acest proces.

În discursul său, Peng a menționat două faze pentru convergență. În prima fază, conectivitatea trebuie să fie centrată pe cloud. Trei cuvinte cheie sunt implicate în această fază: „rapid” se referă la implementarea terminalului cloud inteligent din partea întreprinderii pentru a obține un acces rapid la cloud; „interconectare multi-cloud” implică activarea SRv6 în rețelele principale pentru implementarea accesului multi-cloud printr-o singură conexiune; „determinist” înseamnă furnizarea de capabilități de tranșare a rețelei pentru a rămâne determinist.

În a doua fază, conectivitatea ar trebui să atingă convergența cu cloud și să construiască un ecosistem. Aceasta este provocarea cea mai mare, dar și cea mai valoroasă. Este necesară atomizarea și deschiderea capabilităților rețelei pentru a implementa network selecting cloud și cloud scheduling network.

Arhitectură: explorează caracteristicile arhitecturii rețelei necesare pentru a obține succesul prezent și viitor al afacerii. Peng a subliniat că, pentru a facilita evoluția rețelei, este necesar implementarea modelului trunchi-frunze pentru a face arhitectura rețelei mai flexibilă. Tehnologii precum PON și OXC sunt necesare pentru a face serviciile de rețea mai ecologice. Rețeaua de conducere autonomă trebuie introdusă pentru a optimiza cheltuielile operaționale în termeni de operare și mentenanță. Eforturile continue ale Huawei în explorarea noilor tehnologii – precum OXC, SRv6 și ADN – au întărit bazele arhitecturii de rețea.

Peng și-a încheiat discursul principal citând acest proverb arab: „Acțiunile sunt fructe, în timp ce cuvintele sunt doar frunze. În ciuda mediului dur cu care ne confruntăm, Huawei continuă să se concentreze asupra inovației în tehnologiile de conectivitate. Vom continua să ne jucăm rolul și să sprijinim clienții noștri să obțină succes în afaceri atât acum, cât și în viitor.”

Despre Huawei

Înființată în 1987, Huawei este un furnizor global de infrastructură și dispozitive inteligente pentru tehnologia informației și comunicațiilor (TIC). Avem peste 197.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni, deservind mai mult de trei miliarde de oameni din întreaga lume.

Viziunea și misiunea noastră este de a livra digitalul către fiecare persoană, casă și organizație pentru o lume complet conectată, inteligentă. În acest scop, vom aduce  conectivitate omniprezentă și vom promova accesul egal la rețele; vom duce cloud-ul și inteligența artificială în toate cele patru colțuri ale pământului pentru a oferi o putere de calcul superioară acolo unde aveți nevoie de ea, când aveți nevoie de ea; vom construi platforme digitale pentru a ajuta toate industriile și organizațiile să devină mai agile, eficiente și dinamice; vom redefini experiența utilizatorului prin AI, făcând-o mai personalizată pentru oameni în toate aspectele vieții lor, indiferent dacă sunt acasă, la birou sau pe drum.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați Huawei online la https://www.huawei.com/en/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *