Supraveghere completa chiar si in conditii dificile cu solutiile de la ELKO Romania

Camera AXIS Q6315-LE impreuna cu AXIS Q6100-E supravegheaza inteligent o suprafata impresionanta de teren de pana la 23.000 mp

Camerele IP oferite de producatorului suedez Axis Communications au putere de procesare sporita si caracteristici de inalta performanta care le face capabile sa colaboreze pentru a oferi o solutie puternica de supraveghere. Una dintre camerele care inglobeaza astfel de caracteristici avansate este AXIS Q6315-LE.

Proiectata pentru a fi utilizata in proiecte cu grad inalt de importanta, cum ar fi supravegherea spatiilor publice din interiorul localitatilor, aceasta camera tip PTZ (pan, tilt and zoom) ofera rezolutie HD 1080p, zoom optic de 31x, sistem de iluminare IR si functie de vedere pe timp de zi/noapte pentru a capta imagini detaliate la distanta in orice moment al zilei.

Urmarirea si identificarea sigura a obiectelor

Echipata cu tehnologia Autotracking 2, Q6315-LE poate detecta un obiect pe masura ce acesta se misca in campul sau vizual, poate mari imaginea si il poate urmari intr-o zona definita. Acest lucru este imbunatatit si mai mult de AXIS Object Analytics (AOA), care este capabil sa clasifice oamenii si vehiculele, permitand utilizatorilor sa configureze mai multe scenarii personalizate simultan. Datorita capabilitatilor de procesare machine-learning si a aplicatiei mentionate AOA se pot filtra alarmele false, imbunatatind astfel eficienta si acuratetea supravegherii.

Folosind foarte bine functionalitatea PTZ a camerei, Autotracking 2 si AXIS Object Analytics sunt ideale pentru situatiile in care activitatile suspecte trebuie identificate si monitorizate rapid. Zone precum centrele oraselor, parcuri de distractie si alte locatii supuse traficului intens ar beneficia foarte mult de aceasta functie, ajutand operatorii sa supravegheze indeaproape zonele de interes si sa implementeze din timp actiuni de raspuns la declansarea unor evenimente.

Imagini clare in conditii solicitante

Tehnologia Sharpdome de la Axis si focalizarea laser sunt un alt set de caracteristici inovatoare ale camerei Q6315-LE. Sharpdome permite rotirea continua la 360° a intregii structuri a domului, oferind imagini de calitate optima in toate pozitiile de pan si inclinare. In plus, pe plan vertical echipamentul este capabil sa ofere imagini de pana la 20 de grade deasupra liniei orizontului, fiind in acest fel utila pentru monitorizarea acoperisurilor cladirilor.

Sharpdome incorporeaza, de asemenea, functionalitatea AXIS Speed ​​Dry pentru a vibra domul la o viteza mare, scuturand picaturile de apa si imbunatatind claritatea imaginilor in conditii de umiditate. Focalizarea cu laser imbunatateste, de asemenea, captarea imaginii prin utilizarea unui laser incorporat pentru a masura distanta dintre camera si obiectul urmarit, pentru a permite camerei sa focalizeze mult mai rapid si mai precis, rezultand imagini clare in orice moment.

Aceste tehnologii permit camerei sa functioneze in conditii mai dificile in care camera trebuie sa urmareasca dinamic un obiect chiar daca vremea este nefavorabila, pastrand in acelasi timp o imagine clara. Aplicatii in zone precum porturile maritime ar beneficia de focalizarea precisa si de sistemul de masurare laser din cauza conditiilor extreme si a probabilitatii ca obiectele sa se miste constant in zona de vizualizare.

Vizualizari la distanta lunga in conditii de lumina scazuta

Camera dispune de LED-uri IR de mare putere integrate, cu o raza de actiune impresionanta de pana la 300 m. Pe langa aceasta, camera include tehnologia OptimisedIR de la Axis, care ajusteaza intensitatea LED-ului IR pe masura ce camera mareste sau micsoreaza imaginea, asigurandu-se ca intreaga zona de vizualizare este iluminata suficient. Aceasta caracteristica este utila in special in zonele mari predispuse la iluminare slaba sau care necesita monitorizare pe timp de noapte, cum ar fi depozitele deschise. OptimisedIR permite obtinerea unei imagini clare, chiar si atunci cand iluminarea este insuficienta sau o zona complet intunericata.

Securitate optimizata a retelei

Unul dintre punctele forte ale AXIS Q6315-LE il reprezinta caracteristicile sale de securitate cibernetica. Camera include o varietate de caracteristici de securitate care ajuta la mentinerea dispozitivului protejat impotriva incalcarii confidentialitatii si tentativelor de sabotaj. Doar software-ul si actualizarile autorizate sunt acceptate in sistem, blocand accesul pentru un potential firmware rau intentionat.

Functionalitatea Secure Boot actioneaza ca un gatekeeper, blocand orice secventa neautorizata pentru a permite camerei sa se initializeze fara probleme si in siguranta. Aceasta caracteristica permite, de asemenea, utilizatorilor sa restabileasca camera la starea implicita din fabrica, asigurandu-se ca nu exista programe malware stocate pe dispozitiv.

In plus, in vedere protejarii cheilor criptografice pe echipamente, Q6315-LE integreaza un model TPM2.0 certificat FISP 140-2.

In zilele noastre, securitatea cibernetica a devenit o prioritate pentru utilizatori atunci cand selecteaza noi dispozitive pentru a le integra in sistemele lor de securitate a retelei. Caracteristicile avansate de securitate incluse in aceasta camera PTZ ofera utilizatorilor siguranta, stiind ca echipamentul permite protectia impotriva amenintarilor de securitate si a programelor malware care le-ar putea penetra reteaua si ar putea compromite informatii importante.

Pentru a aduce mereu valoare echipamentelor, lista aplicatiilor care ruleaza direct din camere poate fi extinsa folosind flexibilitatea oferita de AXIS Camera Application Platform (ACAP). ACAP este o platforma deschisa, care permite partenerilor Axis sa dezvolte noi aplicatii ce pot fi descarcate si instalate pe camerele de retea. Modelul AXIS Q6315-LE poate fi montat impreuna cu AXIS Q6100-E pentru a extinde nivelul de acoperire pana la 23.000 mp si pentru a asigura operatorului un nivel mare de acoperire prin intermediul unui singur ansamblu video. Functionalitatea one click PTZ ofera operatorului posibilitatea selectiei din campul vizual oferit de Q6100-E a unei zone de interes pe care Q6315-LE o va putea reda la nivel de zoom relevant pentru a obtine toate detaliile relevante. In plus, deoarece aceasta camera utilizeaza aceeasi consola, aceeasi sursa de alimentare si acelasi cablu de retea ca si modelul AXIS Q6100-E, costurile sunt optimizate ca pentru instalarea unui singur echipament.

Mai multe detalii si sfaturi legate de scenariile de utilizare a camerei AXIS Q6315-LE puteti obtine de la specialistii ELKO Romania, distribuitor autorizat al produselor Axis Communications in Romania.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de retea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces, interfoane video si sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand 400 de producatori. Compania ofera o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de retaileri, producatori de calculatoare, integratori de sisteme si companii din diferite domenii, in 11 tari din Europa. Compania are peste 1.500 de angajati, iar cifra de afaceri a grupului in 2020 s-a ridicat la 2.2 miliarde USD (1.9 miliarde EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *