COMPETIȚIILE STUDENT ȘI YOUTH 2022 AU FOST ANUNȚAȚI PARTICIPANȚII DE PE LISTA SCURTĂ EXPOZIȚIE: 13 APRILIE – 2 MAI 2022 l SOMERSET HOUSE, LONDRA

World Photography Organisation anunță fotografii selectați pe lista scurtă în cadrul competițiilor Student și Youth ale Sony World Photography Awards 2022. Câștigătorii premiilor Student Photographer of the Year și Youth Photographer of the Year vor fi anunțați pe 12 aprilie, iar lucrările lor vor fi prezentate la expoziția Sony World Photography Awards 2022 ce va avea loc la Somerset House din Londra.

 

LISTA SCURTĂ A COMPETIȚIEI STUDENT

 

Lista scurtă a categoriei Student prezintă o serie de lucrări realizate de 10 studenți formați în principalele instituții internaționale de învățământ superior. Pentru competiția din 2022, elevii au fost invitați să înscrie o serie de cinci până la zece imagini, realizate pe baza brief-ului denumit Conexiuni (Connections). În ultimii doi ani a trebuit să ne gândim diferit la modul în care ne conectăm unii cu ceilalți, în mai multe moduri decât ne-am fi putut imagina. Lucrările selectate au fost alese pentru răspunsurile nuanțate și inteligente la aceste cerințe.

Legăturile cu identitatea culturală și comunitatea sunt explorate de mai multe proiecte, cum ar fi The Identity of Holland realizată de Ezra Bohm (Olanda, Nederlandse Acedemie voor Beeldcreatie), care se concentrează asupra locuitorilor din satul olandez Urk, ultima regiune din țară în care oamenii încă poartă veșmintele tradiționale; Becoming South African realizată de Aidan Murgatroyd (Africa de Sud, Stellenbosch Academy of Design and Photography) urmărește călătoria fotografului în căutarea unei mai bune înțelegeri și a unui sentiment de legătură cu țara sa de origine după o absență îndelungată; Theologians realizată de Sergey Pronin (Federația Rusă, Docdocdoc School of Modern Photography) surprinde participanții care caută o legătură spirituală în tabăra de vară a Facultății de Teologie a Universității Ortodoxe Sf. Tihon; The Butcher realizată de Dennis Mubanga Kabwe (Zambia, Open Window University Zambia) imortalizează un măcelar aflat la locul de muncă din inima pieței; și Cariño realizată de Chris Rosas Vargas (SUA, Parsons), ce reprezintă o serie de portrete emoționante ale spațiilor publice din Bronx și Harlem;

Mai departe, seria explorează conexiuni prin reprezentări ale ideii de apropiere și comunicate, precum în Tiramisu realizată de Alexander Komenda (Canada, Aalto University din Finlanda), care prezintă colaborările jucăușe ale lui Komenda cu ai săi colegi studenți pentru a ajuta la trecerea timpului în perioada carantinei; și Disconnected realizată de Oriel Naxhielly Martins (Armenia, ENFO Escuela De Fotografía, Argentina), unde fotograful se concentrează asupra momentelor de intimitate fizică și a luptei de a face față izolării în timpul pandemiei.

Legăturile cu trecutul și cu istoria familiei s-au aflat, de asemenea, în centrul mai multor proiecte, printre care se numără și Connections realizat de Sachi Deshmukh (India, Nuova Accademia di Belle Arti, Italia), care juxtapune trecutul și prezentul prin fotografiile vechi ale părinților săi, proaspăt căsătoriți la vremea aceea, ținute de mâinile lor acum îmbătrânite și legate între ele cu un fir roșu; Memories of Family realizată de Xu Han (China Mainland, Nanjing University of the Arts) utilizează imagini abstracte de prim-plan ale unor picături de vopsea și modele pentru a explora relația fotografului cu familia; și Even When We’re Breathing, We’re Moving realizată de Angela Stoll (Australia, University of Wollongong) explorează ideea mișcării ca trecere a timpului prin imagini alb-negru cu expunere lungă a unui dansator într-un spațiu abandonat.

Câștigătorul categoriei Student Photographer of the Year 2022 va fi selectat din cei 10 studenți și anunțat pe 12 aprilie. Alături de universitatea sa, câștigătorul va primi un echipament de imagistică digitală Sony în valoare totală de 30.000 de dolari.

Lista scurtă a categoriei Student din acest an a fost selectată de Colin Czerwinski, Fondatorul revistei NOICE.

 

LISTA SCURTĂ A CATEGORIEI YOUTH

 

Lista scurtă a competiției Youth prezintă șapte câștigători ai categoriei din iunie până în decembrie 2021, care au răspuns fiecare la o temă lunară diferită.

Câștigătorul competiției din luna iunie, Elijah Baptiste (SUA, 15 ani, Compoziție & Design) și-a fotografiat subiectul legat la ochi, din spate, alegând o prezentare în alb-negru și subliniind grația posturii sale. Zinuo Shi (China Continentală, 17 ani, Fotografie stradală) surprinde două femei aflate într-o conversație într-o piață, în timp ce în prim plan afișul cu sus în jos al unui model oferă imaginii o tușă suprarealistă. Emery Sanderson (Canada, 19 ani, Peisaj) a surprins o scenă senină înzăpezită, întreruptă doar de o figură solitară și de urmele pe care le-au lăsat în urmă. De asemenea, Cameron Borg (Australia, 17 ani, Cultură & Călătorii) înfățișează un om singuratic pus în fața naturii, de data aceasta un surfer fotografiat de sus în valurile agitate. Imaginea lui Rayhan Mundra’s (USA, 15 ani, Viață sălbatică & Natură) surprinde un urs brun în fracțiunea de secundă în care prinde un somon dintr-un pârâu. Tri Nguyen (Vietnam, 18 ani, Portret) folosește o oglindă stradală pentru a crea un portret din două unghiuri, în strălucirea luminii lunii. Benjamin Joel (USA, 17 ani, Open Call) a captat puterea și determinarea unui campion național la scrimă.

Youth Photographer of the Year este evaluat de Hideko Kataoka, Director of Photography la Newsweek Japonia. Câștigătorul va primi o gamă largă de echipamente de imagistică digitală Sony pentru a-și hrăni viziunea.

Câștigătorii competițiilor Student, Youth, Open și Professional de la Sony World Photography Awards 2022 vor fi anunțați pe 12 aprilie 2022. Pentru mai multe informații despre viitoare anunțuri și câștigători, accesați www.worldphoto.org

LISTA SCURTĂ A COMPETIȚIEI STUDENT 2021

 

Aidan Murgatroyd, Africa de Sud

Academia de Design și Fotografie Stellenbosch

Alexander Komenda, Canada

Universitatea Aalto, Finlanda

Angela Stoll, Australia

Universitatea din Wollongong

Chris Rosas Vargas, SUA

Parsons

Dennis Mubanga Kabwe, Zambia

Universitatea Open Window Zambia

Ezra Bohm, Olanda

Nederlandse Acedemie voor Beeldcreatie

Oriel Naxhielly Martins, Armenia

ENFO Escuela De Fotografía, Argentina

Sachi Deshmukh, India

Nuova Accademia di Belle Arti, Italy

Sergey Pronin, Federația Rusă

Școala de Fotografie Modernă Docdocdoc

Xu Han, China Continentală

Universitatea de Arte din Nanjing

LISTA SCURTĂ A COMPETIȚIEI YOUTH 2021
COMPOZIȚIE & DESIGN:  Elijah Baptiste, SUA
FOTOGRAFIE STRADALĂ:  Zinuo Shi, China Continentală
PEISAJ:  Emery Sanderson, Canada
CULTURĂ & CĂLĂTORIE:  Cameron Borg, Australia
VIAȚĂ SĂLBATICĂ & NATURĂ:  Rayhan Mundra, SUA
PORTRET:  Tri Nguyen, Vietnam
OPEN CALL: Benjamin Joel, SUA

 

 

 
NOTE

despre SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS

Produsă de World Photography Organisation, competiția de nivel internațional Sony World Photography Awards reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul fotografic global. Aflată la cea de-a 13a ediție, expoziția cu intrare liberă este o voce a fotografiei globale și oferă o perspectivă vitală asupra artei fotografice contemporane. Aflată deja la cea de-a 15a ediție, competiția cu înscriere gratuită reprezintă o voce globală a fotografiei, oferind perspective vitale în ceea ce privește fotografia contemporană și oferindu-le atât artiștilor consacrați, cât și celor în curs de formare, Sony World Photography Awards oferă oportunități pentru expunerea muncii lor, la nivel mondial. În plus, competiția recunoaște munca celor mai influenți artiști care lucrează în acest mediu, prin intermediul Outstanding Contribution to Photography Awards; printre cei care au primit această distincție se numără Martin Parr, William Eggleston și Nadav Kander, Gerhard Steidl, Graciela Iturbide. Premiile promovează lucrările fotografilor câștigători și ale celor aflați pe lista scurtă, în cadrul unei expoziții prestigioase anuale organizate la Somerset House din Londra. Pentru rezervarea de bilete, accesați worldphoto.org/sony-world-photography-awards-exhibition

 

 

DESPRE WORLD PHOTOGRAPHY ORGANISATION

Organizația Mondială a Fotografiei este o platformă globală pentru inițiativele din lumea fotografiei. Activând în peste 220 de țări, scopul organizației este acela de a ridica nivelul de conversație în acest domeniu celebrând cele mai bune imagini și cei mai buni fotografi din lume. Organizația se remarcă prin crearea relațiilor pe termen lung cu fotografii, dar și cu partenerii de marcă din industrie. World Photography Organisation găzduiește un număr mare de evenimente anuale, precum: Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de fotografie din lume, dar și PHOTOFAIRS, International Art Fairs Dedicated to Photography. Pentru mai multe detalii accesați www.worldphoto.org. Urmăriți World Photography Organisation pe Instagram (@worldphotoorg), Twitter (@WorldPhotoOrg) și LinkedIn/Facebook (World Photography Organisation). Hashtag-urile noastre sunt #sonyworldphotographyawards #swpa #swpanews.

despre SONY GROUP CORPORATION

Sony Group Corporation este o companie de divertisment creativ cu o fundație solidă în domeniul tehnologiei. De la servicii de Gaming și servicii de rețea, la Muzică, Imagini, Produse și Soluții Electronice, Soluții din domeniul Imagisticii și Tehnologiilor de Detectare și Servicii Financiare – misiunea Sony este aceea de a învălui lumea în emoție, prin puterea creativității și a tehnologiei. Pentru mai multe informații accesați sony.com/en

DESPRE SONY CORPORATION

Sony Corporation este responsabilă pentru divizia Products & Solutions (EP&S) din cadrul Sony Group. Cu viziunea de a „continua să ofere Kando și Anshin oamenilor și societății din întreaga lume, prin dezvoltarea tehnologiei și prin adresarea noilor provocări”, Sony va continua să creeze produse și servicii în segmente precum home entertainment & sunet, imagistică și comunicații mobile. Pentru mai multe informații accesați sony.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *