Indicele evaluează companiile importante în funcție de performanțele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG)
Enel a obținut un punctaj de 90,72 în clasamentul Social, 88,93 în clasamentul de Guvernanță și 53,32 în cel de Mediu.
Enel a fost inclus in indicele STOXX Global ESG Leaders pentru al treilea an consecutiv
Indicele evaluează companiile importante în funcție de performanțele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG)
Enel a obținut un punctaj de 90,72 în clasamentul Social, 88,93 în clasamentul de Guvernanță și 53,32 în cel de Mediu.
Roma, 20 septembrie 2016 – Pentru al treilea an consecutiv, Enel a fost inclus în indicele STOXX Global ESG Leaders, care măsoară performanțele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) ale companiilor. Enel a obținut un punctaj de 90,72/100 în clasamentul Social, 88,93/100 în clasamentul de Guvernanță și 53,32/100 în clasamentul de Mediu.
„Includerea Grupului Enel în indicele STOXX Global ESG Leaders reprezintă o confirmare a faptului că am reușit să așezăm toate aspectele sustenabilității în centrul modelului nostru de business”, a spus Francesco Starace, CEO al Grupului Enel. „Suntem mândri că am fost incluși în indicele STOXX pentru al treilea an consecutiv și suntem încrezători că vom continua să setăm noi standarde ESG la nivel global.”
Indicele STOXX Global ESG Leaders a fost creat de STOXX Limited, furnizor global de indici, deținut integral de Bursa de Valori a Germaniei, Grupul Deutsche Boerse. Indicele utilizează 128 de indicatori – de performanță (KPI), iar modelul său de evaluare se bazează pe KPI pentru standardul ESG 3.0 al Societății Investitorilor Profesioniști din Germania (DVFA) și Federației Europene a Societăților de Analiști Financiari (EFFAS).
Grupul Enel este, de asemenea, inclus în alți indici de sustenabilitate recunoscuți, precum Dow Jones Sustainability Index World, FTSE4Good, Euronext-Vigeo și Carbon Disclosure Project (CDP).
Ȋmbinarea inovației și sustenabilității, tradusă prin abordarea orientată spre inovație a Enel asupra activității sale, determină strategia și cultura de business ale Grupului. Enel își continuă misiunea de a-și neutraliza amprenta carbonică până în 2050 și este de așteptat ca energia generată din surse regenerabile, care reprezenta 43% din capacitatea totală a Grupului la 30 iunie 2016, să contribuie cu aproximativ jumătate din capacitatea totală estimată de 83 GW a Grupului în 2019. Ca etapă intermediară către atingerea acestui obiectiv, Enel și-a stabilit o țintă pe termen mediu, până în 2020, de reducere a emisiilor de carbon cu 25%, comparativ cu 2007, fapt „fundamentat științific”, în linie cu nivelul de reducere a amprentei carbonice necesar conform dovezilor științifice. Combaterea schimbărilor climatice este unul dintre cele patru Obiective de Dezvoltare Sustenabilă (SDG) ale Națiunilor Unite, susținute de Enel, alături de accesul la energie, accesul la educație și contribuția la dezvoltarea socio-economică a comunităților din țările în care Enel activează.
Angajamentul Enel de a activa la cele mai înalte standarde de sustenabilitate a atras un interes în creștere din partea fondurilor de investiții responsabile social (SRI): conform ultimelor cifre, la 31 decembrie 2015, fondurile din această categorie dețineau 7,7% din acțiunile în circulație ale Enel (5,9% la sfârșitul anului 2014), respectiv 10,3% din free-float (8,6% la 31 decembrie 2014).
Toate comunicatele de presă ale Enel au acum versiuni pentru smartphone-uri și tablete. Descărca Enel Mobile App de pe Apple Store și Google Play.