Nu foarte multi oameni cunosc avantajele unui team building. De fapt, multi nici macar nu au avut tangent cu acest termen, pana acum. Ce este team building-ul? Este o activitate ce se desfasoara de catre o echipa si are ca obiectiv imbunatatirea performantelor membrilor acestei echipe, pornind de la comunicare si colaborare. Da, ati ghicit, este o activitate ce se desfasoara doar intr-o echipa de cateva persoane, deoarece este o activitate colectiva (team = echipa), care de regula se desfasoara in natura.
Team building-ul desemneaza un set de activitati si jocuri psihosociologice, structurate intr-un program prestabilit, specific grupului sau echipei careia ii este dedicat, activitati desfasurate intr-un cadru natural inedit, nefamiliar, cu scopul declarat de invatare si cunoastere, intra si interpersonala. Scopul principal al acestor activitati este sa ii apropie pe membrii echipei sale, sa ajunga sa se cunoasca mai bine, ca sa poata sa lucreze cat mai bine impreuna. In plus, este un mod placut de recreere colectiva.
De regula, marile corporatii ofera angajatilor sai perioade de team building, astfel incat acestia sa se recreeze si sa revina la munca mult mai energici si mai odihniti. Daca vrei si tu sa incerci experienta unica pe care aceasta activitate o are, cauta online cele mai bune oferte team building si vezi care oferta ti se potriveste cel mai bine. Garantez ca o sa ai parte de experienta vietii tale si spun asta din experienta proprie! Team building-ul este ocazia ideala pentru a contopi talentul, priceperea si creativitatea unui grup, iar obiectivele care sunt atinse sunt: comunicarea, colaborarea si munca in echipa.
Sa presupunem ca vei participa la primul tau team building si vrei sa sti ce presupune acesta. Asadar, ce presupune acesta? In primul rand, indeplinirea sarcinilor – cei care participa au propriul ritm de rezolvare a sarcinilor, insa team building-ul va provoaca sa va creati un ritm al echipei, astfel incat sa atingeti impreuna succesul. Apoi se ia in calcul calitatea deciziilor pe care membrii echipei le iau. Asumarea riscurilor este o alta activitate care intra in cadrul acestei experiente – team building-ul ofera incredere membrilor mai mult decat unui singur individ in asumarea de riscuri calculate, asadar creste increderea echipei.
Nu in ultimul rand, ofera motivare si viteza de asimilare a informatiilor, ridica moralul si incurajeaza desfasurarea activitatilor mult mai eficient. In plus, creeaza mediul ideal invatarii, sustinand echipele in procesul de invatare rapida. Acestea sunt, insa, doar cateva dintre avantajele acestui proces. Dar nu poti intelege cu adevarat experienta teambuilding-ului, decat daca ai parte de aceasta experienta pe propria piele.
Aceste randuri au ca scop principal sa transmita informatii despre team building, la cat mai multe persoane care nu au avut parte de o astfel de experienta pana acum. Este, de asemenea, un mod placut de a interactiona cu oamenii, colegii de serviciu sau prietenii apopiati. Puteti sa va planificati voi propriul traseu de team building si puteti merge in locatiile care va plac sau va atrag sau locuri pe care nu le-ati vizitat pana acum, dar doriti sa le vedeti.