Grija pentru pielea bronzata

Ai stat la soare sau ai fost la un solar in Bucuresti, pielea ta arata bine si te bucuri de un bronz frumos? Chiar daca inaintea si in timpul expunerii la soare sau la sedintele de solar ai folosit diverse produse care sa accentueze bronzul, nu uita sa ai grija de pielea ta si dupa aceasta actiune.

Cum ai grija de pielea bronzata?

Este foarte adevarat ca o piele bronzata este mai putin sensibila la arsuri solare, insa atentia pe care o acorzi pielii zi de zi este esentiala. De la creme pana la uleiuri, este foarte important sa ai acasa cel putin un produs pentru ingrijire.

Primul pas pe care trebuie sa il faci cand simti ca pielea arde, sau observi ca exista zone cu roseata, este sa iti administrezi o pastila de Aspirina sau Paracetamol. Aceste doua medicamente calmeaza rapid pielea si scapi de senzatiile de disconfort.

Chiar daca ti se pare ciudat, uleiul de gatit este bogat in vitamine si nutrienti, dar este si foarte hidratant. Cand simti ca te ustura pielea, vezi ca e deshidratata si simti ca te trage, este cazul sa aplici intr-un strat subtire putin ulei de gatit pe zonele afectate. Nu-ti face griji, se absoarbe foarte repede in piele si nu va exista riscul sa iti patezi hainele.

Bicarbonatul este prietenul tau si in aceste momente, nu doar cand faci prajituri, asa ca il poti dizolva in apa si sa il utilizezi sub forma unor comprese pe zonele afectate, sau poti face o baie calduta in care adaugi o jumatate de cana din acest produs. Stergerea dupa baie nu este necesara, bicarbonatul actionand in continuare.

Toata lumea stie ca pepenele rosu contine foarte multa apa care ajuta la hidratare. Exact, este un produs perfect care te poate scapa de arsurile solare. Aplica pe piele felii de pepene proaspat scos de la rece si lasa-l sa-si faca treaba.

Gheata sau apa rece este printre cele mai utilizate remedii care te scapa de arsuri si iti calmeaza pielea. Poti face un dus cu apa rece, sau te poti relaxa cu niste cuburi de gheata pe zona afectata sau pe tot corpul.

Chiar daca nu se afla printre preferintele tale, lactatele au puteri miraculoase. Poti opta pentru comprese cu lapte rece sau poti aplica iaurt pe zonele afectate timp de 15 minute.

Poti alege si comprese cu felii de castravete sau cartof. Castravetele este o leguma bogata in apa si ajuta la hidratare. Amidonul din cartofi calmeaza zonele afectate si ajuta la vindecarea rapida a acestora.

Daca ai la indemana orice fel de ulei, fie de masline, de lavanda sau uleiuri esentiale, poti opta pentru utilizarea acestora in confortul casei tale. Nu uita, daca arsurile tale se agraveaza, inceteaza sa folosesti orice remediu si este nevoie sa te deplasezi la un medic.

Ai grija de pielea ta, iar ea va avea grija de tine si de aspectul tau! Pentru cele mai bune sfaturi, te asteptam intr-un solar din Bucuresti al lantului de solare Tantastic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *