Card de debit vs card de credit

Toti mai multi dintre noi constientizam avantajele utilizarii unui card. Pe primul plan este siguranta ca nu porti bani in buzunar care iti pot fi furati sau pe care ii poti pierde. Apoi mai este si usurinta cu care poti face plati in magazine sau pentru alte servicii. De asemenea, este avantajos si in situatia in care calatoresti in strainatate unde este esential sa platesti hotelul sau restaurantul, fara a avea grija valutei. Exista doua tipuri de carduri: card de debit si card de credit. Intrebarea este: care sunt diferentele dintre cele doua si care ni se potriveste mai bine? Informatii utile la aceasta intrbare, am gasit pe site-ul thewallet.ro. Cardul de debit, este este acel card care permite efectuarea de plati sau retrageri de numerar, in limita fondurilor depuse in contul de card. Daca plata salariatului se face prin card, exista posibilitatea obtinerii unui credit in limita impusa de banca.

Acest tip de card se numeste card cu overdraft sau descoperire de cont. In cazul cardului de credit, posesorul foloseste banii pusi la dispozitie de catre banca, in limita creditului aprobat. Se plateste o dobanda lunara la sumele utilizate din plafon si de obicei, trebuie rambursata lunar o parte din creditul solicitat sau numai dobanzile si comisioanele. Pentru a intelege mai bine avantajele si dezavantajele fiecarui tip de card, trebuie sa stim mai multe despre comisioane sau alte conditii. Concluzia este ca, atat cardurile de debit, cat si cardurile de credit au avantaje certe, dar si dezavantaje. Cei care folosesc acest mijloc de plata, in mod curent, au numeroase avantaje daca dispun de ambele.

Atunci cand iti cauti un loc de munca, cea mai simpla metoda pentru a-l convinge pe angajator sa te cheme la un interviu este sa concepi un curriculum vitae(CV), cat mai bine structurat, care sa iti scoata in evidenta competentele profesionale si abilitatile. Informatii importane pentru alcatuirea unui CV, le-am gasit pe site-ul thewallet.ro. Acestea mi-au fost de mare ajutor. Un CV, este un document scurt, care contine setul de abilitati, deprinderi, studiile pe care le-ai finalizat, iar, cateodata, poate include si informatii personale despre candidat si lista de activitati preferate pentru timpul liber. Candidatii au la dispozitie mai multe modalitati de a redacta un CV de succes. Exista mai multe tipuri de CV-uri, fiecare cu avantajele sau dezavantajele sale. Alegerea tipului de CV, pe care il redactezi, trebuie sa tina cont atat de experienta ta din campul muncii, cat si de natura jobului pe care ti-l doresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *