ATEN Control System asigura controlul integrat personalizat al tuturor dispozitivelor specifice mediului de afaceri

ATEN International, unul dintre liderii mondiali in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, propune o solutie integrata, ce faciliteaza controlul rapid, precis si cu minimum de efort al tuturor dispozitivelor electronice care echipeaza de regula spatiile de intalniri, sedinte si conferinte din mediul de afaceri.

Unul dintre elementele cu impact major asupra rezultatelor unei organizatii il reprezinta eficienta cu care comunica acestea, atat intern, cat si extern. De aceea, companiile acorda tot mai multa atentie modului in care sunt organizate diverse intalniri, sedinte sau conferinte si apeleaza tot mai mult la tehnologie pentru a avea garantia succesului. Pe langa avantajele bine cunoscute legate de intermedierea si fluidizarea diverselor procese, in aceste situatii de comunicare, implementarea agresiva a tehnologiei tinde insa sa complice lucrurile pentru administratorii de sistem, care au prin urmare un numar mult mai mare de echipamente si dispozitive electronice de monitorizat, configurat sau operat. Problema este cunoscuta si printre producatori de tehnologie precum ATEN, care a dezvoltat un sistem integrat, ce simplifica si reduce timpul necesar pregatirii din punct de vedere tehnologic a unei sedinte sau conferinte.

ATEN Control System este un sistem de management cu conexiune Ethernet, ce incorporeaza mai multe controllere si elemente de extindere, alaturi de interfete de configurare si control, pentru a facilita conectarea tuturor dispozitivelor dintr-o incapere sau chiar dintr-o intreaga cladire, asigurand in acest fel controlul centralizat al acestora. Printre avantajele solutiei se numara colaborarea inteligenta la nivelul dispozitivelor conectate, configurarea usoara, utilizarea intuitiva, sincronizarea in timp real, posibilitatile de extindere si controlul de la distanta, de pe dispozitive mobile cu sistem de operare iOS, Android sau Windows. Mai mult decat atat, intregul proces de adoptie consta in numai trei etape: conectarea, configurarea si controlul.

Pentru prima etapa, ATEN pune la dispozitie echipamentele de control VK2100 si VK1100, care, alaturi de panourile de control VK0200 si VK0100, servesc ca platforma centralizata de conectare a tuturor dispozitivelor, prin intermediul interfetelor Serial, IR, I/O, DC, IR/Serial si Ethernet. In timp ce conectivitatea bogata garanteaza o flexibilitate ridicata, emitatorul LED IR incorporat poate fi utilizat pentru adaugarea de noi dispozitive, prin functia de „IR learning”. De asemenea, porturile USB cu care sunt dotate echipamentele pot fi folosite pentru incarcarea rapida de profiluri personalizate.

In continuare, pentru configurare, ATEN pune la dispozitie un instrument software dedicat – VK6000 – axat pe rapiditate, usurinta in utilizare si eficienta. Acesta ofera o interfata grafica de utilizare, ceea ce inseamna ca nu sunt necesare cunostinte avansate de programare, dar si ca intregul proces este deosebit de intuitiv. In plus, aplicatia permite crearea de interfete grafice personalizate, in functie de specificul si nevoile companiei. Iar producatorul pune la dispozitie o biblioteca cu peste 10.000 de drivere, ceea ce inseamna ca nivelul de integrabilitate este unul ridicat. Pentru controlul efectiv al dispozitivelor, ATEN a incercat sa ofere utilizatorului un maximum de flexibilitate. Astfel, acesta are de ales intre doua: tastatura personalizabila VK112EU cu pana la 12 taste, panoul tactil de 10.1” VK330, sau aplicatia pentru dispozitive mobile cu sistem de operare iOS, Android sau Windows.

Activitatile au migrat foarte mult in zona digitala, iar modul in care oamenii interactioneaza virtual este extrem de variat acum. Mai mult, se folosesc echipamente tot mai diversificate, care trebuie controlate centralizat, intr-un mod cat mai simplu. In acest sens, ATEN Control System este solutia de control centralizat in aceasta noua realitate digitala. Eficienta si productivitatea depind in mod direct de simplitatea si viteza accesului la resurse, elemente pe care solutia noastra le are in primul rand in vedere”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

De la conectare si pana la control, ATEN s-a concentrat pe furnizarea unei solutii care sa asigure usurinta in implementare si utilizare, iar produsul rezultat dispune de toate elementele necesare si asigura un nivel suficient de ridicat de flexibilitate pentru a satisface cerintele si nevoile oricarei organizatii, indiferent de dimensiunile si specificul acesteia. Pentru mai multe informatii despre ATEN Control System, vizitati: http://www.aten.com/ext_data/global_en/microsite/ControlSystem/.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Cu sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *