O nouă tehnologie de sudare a materialelor termoizolante permite reducerea costurilor la încălzire pe termen lung

O nouă tehnologie BASF permite sudarea materialelor termoizolante, oferind arhitecțillor, proiectanților și constructorilor posibilitatea de a izola extrem de eficient (lambda: 0,035W/(m·K)) atât clădiri rezidențiale cât și construcții de interes public. Cum autoritățile au anunțat recent noi norme privind eficiența energetică a clădirilor și reluarea programului Casa Verde – program ce permite înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele regenerabile – aceste modernizări sunt menite să funcționeze în tandem cu termoizolarea clădirilor. În acest fel, economiile realizate în urma înlocuirii/completării sistemelor de încălzire se păstrează și se reflectă în reducerea facturilor la încălzire pe termen lung.
Placi de Styrodur
Placi de Styrodur

Avantaje pentru industria construcţiilor

Noua tehnologie a fost dezvoltată împreună cu un renumit producător de utilaje și permite sudarea termică fără contact pentru o paletă largă de materiale izolante. De exemplu, Styrodur ®, spuma rigidă de polistiren extrudat, poate fi combinată cu poliuretan, cu materiale izolante anorganice sau cu răşina melaminică Basotect® pentru a obţine materiale izolante noi. Acest proces a permis extinderea portofoliului de plăci Styrodur cu noi varietati, de exemplu 4000 CS şi 5000 CS, care au grosimi între 60 mm şi 240 mm, sunt rigide și foarte rezistente la comprimare, înglobând în același timp avantaje tradiţionale ale gamei Styrodur, precum absorbţia redusă a apei. Noile plăci asigură un grad de izolare foarte ridicat.

BASF a brevetat deja o gamă de materiale şi combinaţii de materiale și se află în curs de dezvoltare a unor noi soluții destinate izolării construcţiilor, împreună cu partenerii interesaţi.

BASF la K 2016

Locul unde ideile devin soluţii: BASF la târgul din 19-26 octombrie 2016 de la Dusseldorf, Germania, în hala 5, cabina C21/D21. Comunicate de presă, imagini şi informaţii suplimentare în legătură cu aceasta puteţi găsi aici: basf.com/k2016.

Despre plăcile Styrodur®

Plăcile Styrodur® rezistente la comprimare, impermeabile, rezistente la putrezire, protejează locuinţele împotriva căldurii, frigului şi umezelii de mai bine de 50 de ani. Polistirenul extrudat verde este caracterizat prin calitate şi fiabilitate, dublate din partea BASF de demersuri constante de obţinere a certificărilor necesare. În prezent, plăcile Styrodur reprezintă materialul izolant cu cel mai mare număr de utilizări aprobat pe piaţa polistirenului extrudat din Germania. Izolarea cu ajutorul plăcilor Styrodur extinde durata de viaţă a clădirilor, le măreşte valoarea şi îmbunătăţeşte calitatea habitatului. Plăcile Styrodur care conţin celule de aer sunt disponibile în diverse varietăți ce diferă în principal din punct de vedere al rezistenţei la comprimare.

Mai multe informaţii despre plăcile Styrodur puteţi găsi aici: www.styrodur.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *